Gradska hronika

Pirot domaćin velikog skupa advokata, pravnika, sudija, tužilaca

Više od 150 pravnika, sudija, advokata, tužilaca koji su diplomirali na niškom Pravnom fakultetu boraviće tri dana u Pirotu na tradicionalnom skupu pravnika koji se održava već dve decenije. Upravo jubilarni – 20. susreti pravnika održavaju se u našem gradu. Po rečima advokata Jasmine Vidanović, koja organizuje ovogodišnje Susrete, za vreme svog boravka, pravnici će obići brojne znamenitosti našeg grada, upoznati se sa kulturom i istorijom našeg kraja. Danas su obišli Ćilimarsku zadrugu “Damsko srce” kao i srednjovekovnu tvrđavu Momčilov grad a sutra i prekosutra će obići i brojne manastire, Muzej Ponišavlja i Srpsko i Grčko vojničko groblje na Metiljavici, kazala je Vidanovićeva Pirotskim vestima. 

Advokat iz Niša Drakče Ilić, jedan od idejnih tvoraca ovih Susreta kazao je Pirotskim vestima da ova tradicija mnogo znači svim pravnicima koji su završili studije na niškom Pravnom fakultetu, a posebno znači mladim naraštajima pravnika koji tek stasavaju u uspešne advokate, sudije, tužioce…

-Danas u Pirotu obeležavamo 20. jubilarni Susret pravnika. Cilj održavanja ovih Susreta je da okupimo sve koji su nekad studirali u Nišu, da se podsete gde su stekli diplomu visokoškolske ustanove i da se to ne zaboravi. Takođe, jedan od ciljeva je da čuvamo poznanstva koja smo stekli za vreme studentskih dana, a da danas na poslovnom planu pomognemo jedan drugome. Jedan od naših zadataka je da u ove susrete uključimo i mlađe generacije i da proširimo i na druge delatnosti. Iduće godine planiramo da izdamo monografiju svih do sada održanih susreta, zatim planiramo da formiramo Udruženje pravnika čije sedište bi bilo u Nišu, da organizujemo različite simpozijume, seminare iz oblasti prava i drugih oblasti-poručio je Ilić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker