IZBORI 2023.

Pirot će postati akademski grad, obećava kandidat za gradonačelnika, mr Vladan Vasić

Mr Vladan Vasić, koji je 6 puta u kontinuitetu dobio poverenje građana, smatra da su građani Pirota, pored truda i zalaganja, prepoznali i nagradili njegovu ljubav prema gradu, veliku posvećenost i veliki rad. Kao nosilac liste Pirot ne sme da stane, Vasić i ovog puta očekuje ubedljivu pobedu i najavljuje nastavak projekata koji će doprineti još većem kvalitetu života u gradu.

Bez velikog truda i rada nije moguć uspeh, smatra Vasić i ističe zahvalnost koalicionim partnerima kojima kako kaže, pripada deo zasluga. „Bez poverenja građana ne može da se vodi grad, na izborima se na svake 4 godine meri poverenje građana koje smo mi do sada dobijali 6 puta za redom. Mi smo to poverenje vraćali građanima rezultatima koji su vidljivi na svakom koraku, kroz uređenje ulica, trotoara, kanalizacije, čistoće grada, zelenila, raznim manifestacijama” – ističe Vasić.

Nosilac liste Pirot ne sme da stane i na ovim izborima očekuje ubedljivu pobedu, odnosno više od 50% glasova.  „Očekujem da ćemo dobiti većinu koja će nam omogućiti da samostalno formiramo vlast, kao što smo to mogli i 2020. sa 36 odbornika.  Mi ćemo i ovog puta nastaviti saradnju sa našim dugogodišnjim partnerima a to je SPS, verovatno ćemo razgovarati i sa Poksom i Zavetnicima. Na žalost sami sebe su isključili iz razgovora ljudi koji šire mržnju i svakodnevne laži i sa njima nemamo o čemu da razgovaramo“ – isključiv je Vasić.

„Ja sam siguran da ćemo ubedljivo pobediti i da ćemo sa svojim partnerima nastaviti da uređujemo i razvijamo grad“ – ističe Vasić.

Prema njegovim rečima, odmah nakon izbora nastavljaju se započete aktivnosti na daljem razvoju grada. Jedan od prioriteta je program koji je promovisan i u dosadašnjem radu a to je asfalt do svake kuće, uređenje vodovodne i kanalizacione mreže. Vodosnabdevanjem je pokriveno preko 90% teritorije grada, kanalizacijom preko 83% .

Od ključnih projekata koji su planirani u narednom periodu Vasić je izdvojio Izgradnju nove autobuske stanice, nove zgrade Hiten pomoći i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Najbitniji projekat, po njemu je, da Pirot postane akademski grad. „Nažalost to pitanje je politizovano jer neki ne žele i ne vole uspeh Pirota pa se nadaju da do toga neće doći, ali Pirot će postati akademski grad jer imamo podršku Vlade Srbije  i to će potpuno promeniti  točak istorije. Mladi će početi da dolaze u Pirot, pružićemo mogućnost ljudima iz čitavog regiona da se obrazuju jer će fakultet biti u sastavu niškog Univerziteta a što je najbitnije promenićemo kvalifikacionu strukturu na tržištu rada gde sada imamo oko 38 % lica sa srednjom školom i čak 30% lica koja imaju završenu samo osnovnu školu” – rekao je nosilac liste Pirot ne sme da stane.

„Ako želimo veće zarade i nove investitore, moramo da menjamo obrazovnu strukturu“ – istako je Vasić i dodao da je razvoj IT sektora prioritet nad proritetima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker