Srbija

Piroćanka Hristina Jovanović, jedan od najboljih diplomaca medicine u Srbiji, od predsednika Vučića dobila ugovor o zaposlenju na Klinici za endokrinologiju u Nišu – UKC Niš

Piroćanka Hristina Jovanović, danas je na svečanosti u Beogradu, među stotinu najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji, od predsednika Srbije Aleksandra Vučića dobila ugovor koji će joj, kao i njenim kolegama, najboljima među najboljima, omogućiti stalan posao, u njenom slučaju, na Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, na Klinici za endokrinologiju. Hristina je završila medicinu sa fenomenalnim prosekom 9.96. Ona je svojevremeno bila i jedan od prvih donora krvne plazme koja se koristila u lečenju najtežih slučajeva oboljenja od kovida, u jeku pandemije.

-Tradicija zapošljavanja najboljih studenata medicine je od velikog značaja za nas, jer je ovo dokaz da se naš trud i rad tokom svih godina školovanja isplatio. Uveravam vas da ćemo jednog dana postati najbolji stručnjaci u svojim odabranim oblastima medicine, kao što smo bili i najbolji studenti,  i da ćemo svoj narod lečiti na najbolji mogući način. Zahvalila bih se direktorima Kliničkih centara, zaposlenima u Ministarstvu zdravlja, na velikom razumevanju koje su iskazali proteklih meseci. Zahvalila bih se i našim porodicama i prijateljima, jer ovo nije samo naš, već i njihov uspeh-poručila je Jovanovićeva, koja se u ime svojih kolega, mladih lekara, obratila javnosti na velikoj svečanosti u Palati Srbije.

 

 

-Vi ste do sada bili najuspešniji i najbolji i upravo zato imate i veću odgovornost od svih. Nema ničeg časnijeg, boljeg i važnijeg od toga da učinite sve što možete za svoj narod, državu i ljude. Na vama će ležati najvažnije uloge u zdravstvu naše zemlje, a vi treba da svojom ozbiljnošću, radom i odgovornošću, pokažete da te uloge i zaslužujete. Hvala vam na dosadašnjem radu i posvećenosti i čestitam vam na ovom velikom uspehu-poručio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker