Politika

Panajotović:Otvoreni smo za razgovore

Novoizabrani predsednik Opštinskog odbora SPS-a u Pirotu Vidojko Panajotović na današnjoj konferenciji za novinare ove stranke izjavio je da će novoizabrano rukovodstvo ove stranke u Pirotu na Kongresu ove stranke koji će biti održan 14. decembra u Beogradu u Sava centru podržati kandidaturu Ivice Dačića za novog predsednika stranke.

Kongresu će prisustvovati 18 delegata iz Pirota. Naš predlog je da predsednik SPS-a bude Ivica Dačić-kazao je Panajotović i dodao da se uveliko radi na pripremi nove sednice SO Pirot.

Na dnevnom redu je budžet za 2015. godinu. Mi smo dali svoje predloge stručnim službama opštine sa našim stavovima, gde smo tražili od predlagača budžeta da sve mere socijalne zaštite stanovništvu ostanu na istom nivou kao prošle godine. Očekujem da se to usvoji i mi ćemo posle toga verovatno glasati za budžet na sednici 17. decembra-kazao je Panajotović.

ACA_5422_resize

Komentarišući uzavrelu političku scenu na lokalu Panajotović je kazao da je zadatak opozicije da ruši vlast.

Mi to ne zameramo. Svako ko skupi 29 odbornika ima pravo da traži da se dešavaju neke promene. Mi, kao SPS uvek smo otvoreni za razgovore sa svima-kazao je Panajotović.

Novi potpredsednik SPS-a zadužen za privredu Slaviša Svilarov kazao je da je sastav novog Opštinskog odbora izuzetno kvalitetan.

Preko 40 posto je žena, oko 30 posto je mladih i imamo veliki broj visokoškolaca raznih profila i zanimanja. Sve to garantuje uspešan i kvalitetan rad Opštinskog odbora u narednom periodu. Biće formirane i komisije za privredu, kulturu i obrazovanje, omladinu i sport kao i komisija za zdravstvo. Zadatak tih komisija će biti da analiziraju stanje u konkretnim oblastima i da daju predloge za poboljšanje stanja u pojedinim oblastima a mi ćemo kasnije preko odborničke grupe pokušati da ta poboljšanja i realizujemo-kazao je Svilarov.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker