Politika

Panajotović:Cilj-pobeda na izborima u Pirotu

Vidojko Panajotović, koji je na stranačkim izborima Socijalističke partije Srbije u Pirotu izabran za predsednika Opštinskog odbora ove stranke, u ekskluzivnom razgovoru za Pirotske vesti izjavio je da mu je cilj kao novoizabranog predsednika OO SPS-a da na narednim izborima osvoji vlast i pobedi na izborima u Pirotu. 

vidojko panajotovic

Ocenjujući lokalnu političku situaciju Panajotović je kazao da je vladajuća većina, čiji deo godinama unazad je i SPS, stabilna ali i dodao da je u interesu građana, spreman da razgovara sa svima.

Vladajuća većina je stabilna. Moj cilj kao novoizabranog predsednika SPS-a u Pirotu je da moja stranka pobedi na narednim izborima i to je i legitimni politički cilj svake partije, u suprotnom ne bi postojali ni razlozi za postojanje političkih partija. Meni lično je žao što pirotski SNS nije prihvatio da bude deo lokalne vlasti u Pirotu jer bi to bilo u interesu građana, s obzirom da oni imaju ministre u Beogradu tako da bi u toj situaciji mogli još više da se borimo za interese građana. Čak sam i ja nudio kada smo razgovarali, s obzirom da imamo upražnjeno mesto zamenika predsednika opštine i neka druga mesta. Međutim, verovatno nije njihov interes da uđu u lokalnu vlast već oni očigledno žele da osvoje vlast. To je i logično jer su oni trenutno najjača politička partija u Srbiji na republičkom nivou, dok za lokal ovde u Pirotu to ne mogu da tvrdim jer sva istraživanja drugačije pokazuju-kazao je Panajotović Pirotskim vestima.

Panajotović ja dodao i da je OO SPS-a u Pirotu za kogres stranke u Beogradu uputila predlog da za predsednika stranke na nivou republike bude ponovo izabran Ivica Dačić.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker