Gradska hronika

Otvorena vrata pravosuđa – Poziv građanima da učestvuju u forumu

Uokviru programa Otvorena vrata pravosuđa, u saradnji sa Osnovnim sudom u Pirotu održavaju se tematska otvorena vrata „ Koji su oblici lišenja slobode i kako mediji izveštavaju o njima?“. Tematska otvorena vrata organizuju se kao forum za diskusiju sa građanima o načinu rada institucija. Građani će imati priliku da upoznaju institucije iz drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u postupku.

Građani i građanke će u četvrtak, 01. juna, sa početkom od 15:30 časova biti u mogućnosti da čuju izlaganja i postave pitanja sagovornicima o temi: „Koji su oblici lišenja slobode i kako mediji izveštavaju o njima?“. Prijava zainteresovanih građana za učešće je na e-mejl [email protected] ili telefonom na broj 018/306975.

Događaj će biti održan u velikoj sali Višeg sudu u Pirotu, na adresi Srpskih Vladara 126.

Sagovornici su: Nebojša Kostić, sudija Osnovnog suda u Pirotu; Predrag Đurić, zamenik javnog tužioca u Osnovnom javnom tužiaštvu u Pirotu; Bojan Rajković, advokat; moderatorka: Nina Nicović, advokatica.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker