Obrazovanje

OŠ “Dušan Radović” – Oko 20 posto učenika učestvovalo na republičkim takmičenjima

Učenici OŠ “Dušan Radović” iz Pirota i ove godine postigli su zapažene rezultate na republičkim takmičenjima. Tim povodom, direktorka Škole, Nataša Branković, sa svojim saradnicima, organizovala je svečani prijem za učenike, učesnike republičkih tamičenja, i njihove nastavnike i uručila im diplome za postignute rezultate. Ujedno, priređen je prijem i za polaznike Funkcionalnog obrazovanja odraslih koji završavaju osnovnu školu.

Direktorka, Nataša Branković, je istakla da su iz svih predmeta postignuti ove godine zavidni razultati, počev od biologije, tehnike i tehnologije, fizičkog, atletike, gimnastike, likovnog i drugih predmeta.

“Ukupno 33 učenika naše Škole su učestvovala na republičkim takmičenjima. Preostalo je još jedno takmičenje, reč je o Malim olimpijskim igrama koje će se održati u Pančevu. Tu se takmiče učenici od prvog do trećeg razreda i mogu da vam kažem da je bilo teško oformiti ekipu zato što imamo manje dece u generaciji, ali smo uspeli da od predesetak učenika napravimo ekipu od dvanaestoro koja je pobeđivala i stigla do republičkog nivoa. Veoma sam zadovoljna postignutim rezultatima, jer 20 posto naših učenika je bilo na republičkim takmičenjima”- izjavila je direktorka Branković.

Ona je dodala da prva generacija polaznika Funkcionalnog obrazovanja odraslih 7. i 8. razreda, ukupno sedmoro učenika, završava osmi razred i polagaće završni ispit 28. juna. Kao što je poznato OŠ “Dušan Radović” je verifikovana za obrazovanje odraslih, a naredne školske godine se očekuje daleko veći broj polaznika. Takođe, Škola će uskoro dobiti verifikaciju za realizaciju Pripremnog predškolskog programa. Deca rođena od 1. marta 2016. do 28. februara 2017. godine mogu da se prijave za pohađanje predškolskog programa, rekla je Brankovićeva.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker