Lokalna samouprava

Oni su ponos Pirota – učenici generacija pirotskih osnovnih i srednjih škola

Najbolji đaci pirotskih osnovnih škola danas su na tradicionalnoj svečanosti u Svečanoj sali Gradske uprave Pirot nagrađeni prigodnim poklonima od strane Gradske uprave. Cilj je, kako je kazao gradonačelnik Vasić, da se nagrađivanjem i isticanjem najboljih đaka, da primer ostalim đacima, ali i široj zajednici.

Nažaost, zbog objektivnih okolnosti,  upisa na fakultete, letnjeg raspusta i sličnih obaveza, svečanosti nisu prisustvovali svi đaci generacija, ali su prisutni istakli da svaka nagrada znači veliki podstrek za dalji rad koji ih očekuje u nastavku školovanja.

Milica Đorđević, učenica generacije Tehničke škole kaže da želi da nastavi školovanje na Elektronskom fakultetu.

-Ova nagrada mi mnogo znači jer je to dokaz da se trud uvek isplati i podstrek da nastavim da se trudim kao i do sad. Grad Pirot mi je tokom školovanja pružio dosta toga i imam veliku želju da se po završetku školovanja vratim ovde-kazala je Đorđevićeva.

Anđela Jovanović, učenica generacije Mlekarske škole kazala je da je nagrada pravo dostignuće za nju.

-Planiram da upišem Poljoprivredni fakultet u Leskovcu-kazala je Anđela

Mina Mitić, iz Ekonomske škole kazala je novinarima da planira da upiše medicinu, jer je uporedno završila i medicinsku školu u Nišu. 

-Nagrada znači mnogo i titula učenika generacije zaista znači-kazala je Mina.

Nađa Petrović, iz OŠ “Dušan Radović” kazala je da joj je drago zbog nagrade koja za nju ima poseban značaj.

-Školovanje je proteklo vrlo uspešno i drago mi je zbog toga. Trud se na kraju isplatio, prijemni ispit je prošao vrlo dobro. Planiram da upišem medicinsku školu pa ćemo videti-kaže Petrovićeva.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker