Lokalna samouprava

“Odzvonilo” divljim deponijama građevinskog otpada

Divlje deponije građevinskog otpada u narednom periodu postaće prošlost jer će, osim Postrojenja za tretman građevinskog otpada, koji će se graditi u okviru Regionalne deponije Pirot, zaživeti i brojne novine kada je reč o propisima za gradnju objekata u Pirotu, najavio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

-Problem je najčešće rušenje starih objekata i renoviranje delova kuća. Taj otpad najčešće završava na divljim deponijama. Mi smo čistili te divlje deponije, izdvajali značajna sredstva za to, ali one se ponovo obnavljaju. Jedino rešenje je dobro upravljanje građevinskim otpadom, ali i da prilikom izdavanja dozvole za izgradnju, dogradnju, adaptaciju objekata, morate da imate ugovor o skladištenju tog građvinskog otpada i da onaj ko to ne poštuje, moraće da trpi sankcije. To je jedini način da se uvede red u ovu oblast. Kada Postrojenje za tretman građevinskog otpada bude završeno, mi ćemo dalje vršiti selekciju tog otpada, razvrstavanje i reciklažu, mlevenje betona, odvajanje stvari koje se dalje mogu koristiti, i da ponovo koristimo taj građevinski otpad za radove poput sanacije atarskih puteva i druge namene-kazao je Vasić.

Pirot dobija i postrojenje za tretman i reciklažu građevinskog otpada!

U CILJU SMANJENJA ZAGAĐENJA VAZDUHA: Grad Pirot dobija KATASTAR INDIVIDUALNIH LOŽIŠTA!

Ovaj sadržaj deo je projekta “Štedi, jer vredi” koji se realizuje uz podršku Gradske uprave Pirot, u okviru programa sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog značaja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker