Lokalna samouprava

Održana sednica Skupštine Grada, usvojen Završni račun

Na današnjoj sednici Skupštine grada odbornici su usvojili Završni račun gradskog budžeta za prethodnu budžetsku godinu. Tri odbornika grupacije Najbolje za Pirot, na samom početku zasedanja, napustili su Skupštinu, nezadovoljni odgovorima predsednika Skupštine, i neuvrštavanjem njegovih predloga-pitanja u dnevni red. Na sva postavljena pitanja, stručne službe su dostavile odgovore i iz tog razloga nije bilo potrebe dodatno raspravljati posebno o tome, odgovorio je predsednik Skupštine Milan Popović.

Gradonačelnik Vasić je nakon napuštanja sednice, dela opozicionih odbornika iz grupe Najbolje za Pirot,  podsetio da su pomenuta tri odbornika opozicije, u Skupštinu Grada izabrani sa liste Srpske napredne stranke, a koje je ista isključila iz svojih redova. Svim odbornicima Skupštine, ali i svim građanima javno su dostupne sve informacije vezane za funkcionisanje gradske uprave.

Predsednik Gradskog parlamenta Milan Popović kazao je da je on shodno svojim zakonskim ovlašćenjima odlučio da se u dnevni red ne ubaci diskusija o pitanjima opozicije, s obzirom da su oni dobili blagovremeno sve odgovore koje su tražili.

Ljubomir Stojanović, iz Odborničke grupe SNS u lokalnom parlamentu kazao je novinarima da je današnjim usvajanjem Akta o koncesiji, problemi sa funkcionisanje gradskog i prigradskog prevoza biće trajno rešeni.

-To je primer kako treba i ostale lokalne samouprave da rešavaju probleme u gradskom i prigradskom saobraćaju-kazao je Stojanović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker