Lokalna samouprava

Održana Sednica Skupštine Grada Pirota. Usvojeni izveštaji o poslovanju javnih preduzeća

Na današnjoj sednici Skupštine Grada odbornici su ogromnom većinom glasova usvojili izveštaje o radu svih javnih preduzeća uz ocenu da javna preduzeća u Pirotu posluju dobro, što u mnogim drugim gradovima često nije slučaj, već ima situacija da javna preduzeća su ili u blokadi ili u ogromnim dugovima. 

Predsednik Gradske skupštine Milan Popović kazao je da javna preduzeća u Pirotu posluju vrlo dobro i po svemu predstavljaju primer kako treba da se posluje. Popović se osvrnuo i na odluku odbornika da se novac dobijen od dividende na osnovu vlasništva nad udelom u kapitalu Slobodne zone Pirot uloži u kupovinu dodatnih akcija SZP.

-Smatram da je to dobra odluka jer Slobodna zona Pirot odlično posluje i to je na neki način investicija u budućnost-poručio je Popović.

Opozicioni odbornici iz OG “Najbolje za Pirot” nisu podržali pomenute predloge, a po rečima dr Žarka Todorovića, iz razloga što nisu dobili kompletne izveštaje o poslovanju javnih preduzeća. Direktori javnih preduzeća su ponovili da je poslovanje svih javnih preduzeća transparentno i sve informacije mogu se naći na internetu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker