Gradska hronika

Od početka 2022. godine do sada u Pirotu nije bilo slučajeva nepoštovanja protivepidemijskih mera u kontrolisanim objektima

Komunalna inspekcija grada Pirota od početka januara ove godine samostalno kontroliše primenu propisanih mera u cilju sprečavanja širenja zaraze izazvane korona virusom. Kontrolišu se objekti za priređivanje igara na sreću i ugostiteljski objekti za veće svečanosti. Kontrole su svakodnevne, a proverava se oko dvadesetak objekata. Prema rečima načelnika za urbanizam, građevinarstvo i inspekcijske poslove, Bojana Pešića, u Pirotu nisu zabeležene nepravilnosti.

“Prema našim izveštajima u kontrolisanim objektima nije ni bio veliki broj ljudi, nije bilo nepravilnosti, tako da nije bilo ni podnošenja prekršajnih prijava. Takođe, kao i pre Nove godine, kontrolišemo javni gradski i prigradski saobraćaj koji je u našoj nadležnosti. Naši komunalni i saobraćajni inspektori kontrolišu, proveravaju poštovanje protivepidemijskih mera u vozilima gradskog i prigradskog saobraćaja. Imali smo prekršajnih prijava za nenošenje maski, i apelujemo da, najpre vozači moraju da nose zaštitne maske, kao i putnici koji koriste gradski i prigradski saobraćaj. Sa kontrolama se nastavlja i dalje, ako Radna grupa nešto izmeni mi ćemo se tome prilagoditi, ali mislim da će do kraja januara ovako ostati” – rekao je Pešić.

Pešić je dodao da do sada, za razliku od primera iz drugih gradova Srbije, u Pirotu inspektori nisu imali niti jednu neprijatnost prilikom obavljanja kontrola. On očekuje da će tako biti i nadalje i apeluje na ljude da se pridržavaju propisanih mera.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker