Obrazovanje

Od ove godine u OŠ “Sveti Sava” pripremni predškolski program

Osnovna škola “Sveti Sava” u Pirotu, poslednjih nekoliko godina, implementirala je niz novina u svom radu, čime je kvalitet nastave značajno podignut na viši nivo. Direktor Škole, Marjan Rančić, kaže da je od 2015. godine mnogo novina u Školi, počev od Elektronskog dnevnika, platforme Office Microsoft koju su sami napravili, uvođenja brzog interneta, prva je postala Eko škola u ovom delu Srbije, i tako dalje, do najnovije aktivnosti, a to je uvođenje predškolskog programa.

Direktor Rančić kaže da je jedan od motoa Škole ” U korak sa vremenom – za korak ispred drugih” i toga se Škola pridržava. On ističe da je veoma ponosan što je OŠ “Sveti Sava” po mnogo čemu primer ostalim obrazovnim ustanovama u jugoistočnoj Srbiji.

“Smatram da ja jako važno uvođenje predškolskog programa, s obzirom da postoji manjak prostora u vrtićima. Kada sam i sam bio đak, pre 40 godina, naša Škola je imala dve grupe predškolaca, a kasnije je to ukinuto i sve je povereno predškolskoj ustanovi. Vremena se menjaju i mislim da imamo problema sa adaptacijom dece kada iz predškolske ustanove pođu u školu. Neka deca se brže prilagode školi kao ustanovi, neka sporije, mislim da ćemo taj problem prevazići što ćemo predškolsku decu useliti u našu Školu, tako da ćemo imati vremena da se oni priviknu na nas i mi na njih” – kaže Rančić.

Početkom meseca počela su prijavljivanja za upis u prvi razred i upis za predškolski program. U toku je podnošenje prijava, a upis počinje 1. aprila. Direktor Rančić kaže da je zadovoljan odzivom, s obzirom da su u planu dva odeljenja za predškolski program, po grupama od 15 do 25 deteta. Ove subote, 19. marta, u Školi je Dan otvorenih vrata, od 9 do 10 časova, kada će roditelji i deca moći da posete Školu i obiđu prostorije u pratnji direktora i psihologa.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker