Politika

Obeležena petnaestogodišnjica razvoja i napretka Pirota *FOTO GALERIJA*

Večeras je na prigodan i skroman način obeležena petnaestogodišnjica razvoja i napetka Pirota. Pre 15 godina formirana je Koalicija za Pirot, koja je na političku scenu stupila kao grupa građana, a već 15 godina na čelu Pirota je lider Koalicije za Pirot mr Vladan Vasić.

Vladan Vasić je postao predsednik opštine 2003. godine, pobedivši na vanrednim neposrednim izborima. Potom je Koalicija za Pirot pobedila i na izborima 2008, 2012. i 2016. godine. Vasić je za gradonačelnika Pirota izabran posle lokalnih izbora 2016. godine.

Kada je došao na čelo opštine Vladan Vasić je izdvojio jedan prioritetni cilj: da Pirot postane moderan grad, koji će ličiti na evropske gradove, ali koji će sačuvati svoj duh. Tokom godina na vlasti sitnim pomacima, ali i krupnim koracima, ostvarivan je taj cilj. Pirot, opština u zapećku, počela je višestruko da napreduje. Stručni tim ljudi, predvođen predsednikom opštine, pokrenuo je razvoj grada i doveo ga u vrh liste najuspešnih u Srbiji. Dobrim planiranjem budžeta, saradnjom sa ministarstvima, Vladom, ambasadama i Evropskim partnerima, realizovani su brojni projekti u različitim oblastima.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker