Sport

Obavljeno testiranje psihofizičkih sposobnosti petlića Radničkog, mladih nada pirotskog fudbala

Na inicijativu iskusnog trenera Radničkog, koji trenira petliće Belih, Bratislava Mitrovića, stručnjaci Fakulteta za fizičku kulturu, uz podršku rukovodstva Belih, obavili su prvo testiranje fizičkih sposobnosti petlića Radničkog, ali i njihovih predispozicija za bavljenje fudbala, kao i sportom uopšte. Testiranje je finansirao FK Radnički Pirot. 

-Testiranje je obavljeno najmodernijim tehničkim sredstvima i metodama zahvaljujući kojima ćemo po prvi put imati tačno skeniranu sliku na koju decu možemo računati za budućnost pirotskog fudbala. Ovo samo pokazuje koliko Radnički ozbiljno gleda na sve svoje selekcije, a posebno na najmlađu, iz koje treba da se stvaraju budući asovi starijih selekcija, pa i prvotimaca u godinama koje dolaze-kazao je Pirotskim vestima sekretar Radničkog Dragan Janković.

Slavile i mlade nade Belih

Danas je očigledno bio dan za pobede svih selekcija Radničkog pa su tako slavili i pioniri i petlići i to protiv ekipe Trajala iz Kruševca.  Pioniri su pobedili 5:1, a petlići sa 3:1.

 

-Klub se ozbiljno priprema za povratak u Prvu ligu. Uz veliku podršku predsednika kluba Zorana Nikolića, a na naše zadovoljstvo, kao i na zadovoljstvo roditelja dece koja treniraju fudbal, kao najperspektivnije odabrano je 2007. godište jer na osnovu svih nas koji radimo u klubu, reč je o godištu koje će predstavljati potencijni rasadnik talenata za starije selekcije. Rađen je test koji se radi sa reprezentativcima, proverene su motoričke sposobnosti, brzina, spretnost, dinamička snaga i sve druge motoričke sposobnosti. Testove je sprovela ekipa iz Niša na čelu sa prof. dr Ivanom Jovanovićem, koji radi kao predavač na Fakultetu za fizičku kulturu u Nišu, ali uporedi radi ovakva testiranja širom Evrope, čak i u Kini, fudbalskoj velesili poput Nemačke i mnogim drugim zemljama. Ukupno 35 dečaka su testirana, za desetak dana dobićemo rezultate, sazvaćemo roditeljski sastanak i svaki roditelj će dobiti podatke za svoje dete. Sa druge strane, mi iz kluba ćemo tačno znati čime raspolažemo i na koga možemo da računamo a sve sa ciljem da narednih godina iz ove odlične generacije izvučemo bar pet-šest vrhunskih igrača-kaže trener petlića Radničkog Bratislav Mitrović za Pirotske vesti.

Mnogo mališana ima ravna stopala, deformitete kičme…

Mitrović kaže i da su prvi rezultati ispitivanja pokazali da mnogo dece ima probleme sa ravnim stopalima, deformitetima kičmenog stuba i druge probleme koji su tekovina modernog načina života, odnosno nedovoljno kretanja u širem smislu te reči. To će biti još jedan benefit cele ove priče jer će roditelji dobiti, kada svi rezultati budu kompletni za desetak dana,  i uputstva kako da se svi ti problemi kod njihove dece isprave na vreme i da se na taj način otklone potencijalni ozbiljni zdravstveni problemi u budućnosti kod dece, navodi Mitrović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker