Lokalna samouprava

Novih dvadeset mikro i malih biznisa u Pirotu uz pomoć Helpa i Grada

U ponedeljak, 16. decembra 2019. godine, u 11 časova, usvečanoj sali Grada Pirota (ul. Srpskih vladara 82), biće potpisani ugovori o donaciji sa korisnicima koji će dobiti grantove u opremi, u okviru projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ finansiranog kroz Nemačku razvojnu saradnju.

Pirot, ponedeljak, 16. decembar 2019. godineU 11 časova, usvečanoj sali Grada Pirota gradonačelnik Vladan Vasić i Helpov menadžer za ekonomski razvoj Maša Bubanj uručiće ugovore finalnim korisnicima na projektu „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“ finansiranog u okviru „Nemačke razvojne saradnje“.

Ugovori o donaciji opreme za 20 novih mikro i malih biznisa u Pirotu donose 5 zanatskih, 12 uslužnih i 3 poljoprivrednedelatnosti. Prosek godina podržanih korisnika je po prvi put 34,5 godine. Čak šest korisnika je fakultetski obrazovano, a pet ima višu školu, dok je sa srednjim obrazovanjem osam podržanih korisnika. Iz projekta u projekat registrujemo povećanje broja mladih do 35 godina starosti, i to sa višim i visokim obrazovanjem, koji se odlučuju na obavljanje samostalnih delatnosti.  

Nakon potpisivanja ugovora sledi nabavka opreme, obavljanje društveno korisnog rada u korist lokalne zajednice kao i organizacija poslovnih i stručnih obuka za podržane korisnike koje će im omogućiti održivost poslovnih delatnosti.

Vrednost direktnih troškova za opremu za klijente koji će biti podržani u Pirotu, u okviru ovog projekta, iznosi 48.000,00 evra, uz učešće Grada od 40%.  

Help je u saradnji sa Gradom do sada podržao 433 korisnika grantovima u opremi za mikro i male biznise i tri kooperative kroz jedanaest projekata ekonomskog osnaživanja. Pored toga, u prethodnom periodu realizovana su i tri projekta humanitarne pomoći.

# # #

O projektu “Socio-ekonomska stabilnost na Zapadnom Balkanu”:

Projekat “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana 2019-2020“, ukupne vrednosti 3.619.880,00 evra, uz donatorsku podršku u okviru „Nemačke razvojne saradnje“ Help realizuje od januara 2019. do kraja decembra 2020. godine. Vrednost dela aktivnosti u Srbiji, za četiri grada i deset ustanova za izvršenje krivičnih sankcija, iznosi 969.230,00 evra.

Komponenta ekonomskog osnaživanja kroz podršku dohodovnim aktivnostima u Srbiji realizuje se u Kraljevu, Leskovcu, Nišu i Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de