Lokalna samouprava

Novčane nagrade najuspešnijim učenicima pirotskih škola na republičkim takmičenjima

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, sa svojim saradnicima, priredio je prijem i uručio novčane nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola iz Pirota koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima u školskoj 2020/21. godini. Učenicima je za postignute rezultate, najpre, čestitala, Milica Golubović, pomoćnica gradonačelnika, istakavši da su prošle godine izostala takmičenja zbog korone, a Pirot  već četiri godine iz svog budžeta izdvaja novac, pored ostalog, i za najuspešnije učenike na republičkim takmičenjima.

Ove godine ukupno 50 učenika osvojilo je jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Prvo mesto osvojilo je 8 učenika i njima je pripala novčana nagrada po 8.000 dinara, drugo mesto 15 učenika koji su nagrađeni sa po 10.000 dinara, treće mesto osvojilo je 8 učenika i oni su dobili po 8.000 dinara, i 19 učenika ima dva, ili više rezultata među prva tri mesta i njima je pripala nagrada od po 14.000 dinara. Gradonačelnik Vasić je podsetio da su nedavno nagrađeni i učenici genaracija pirotskih škola.

“Pre nekoliko dana smo nagradili učenike koji su bili đaci generacija sa po 12.000 dinara, i do sada je grad za ove namene izdvojio preko dva miliona dinara. Gradska uprava izdvaja milion i petsto hiljada za prevoz, ishranu i smeštaj učenika za učešće na takmičenjima, i da se izdvaja još oko 900 hiljada  dinara za nagrade. Ovo možda nije preveliki iznos, ali mislim da je dobra potpora tokom cele školske godine da đaci idu na takmičenja i da na kraju dobiju malu novčanu nagradu pred raspust” – izjavio je, gradonačelnik, Vasić.

 

Na kraju, svima koji će nastaviti sa takmičenjima Vasić je poželeo mnogo uspeha i da na pravi način predstavljaju svoj grad. Ponos je biti takmičar i osvajati medalje na republičkim takmičenjima, ponos je biti iz Pirota, a i sam se tako osećao kada je kao đak učestvovao na takmičenjima, kazao je Vasić. Onima koji upisuju fakultete poželeo je da i tamo budu zapaženi, da se kandiduju za studentske stipendije koje grad dodeljuje, a da kasnije svoje znanje primenjuju u svom rodnom gradu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker