In memoriam

Nema više deda Stanka – poslednjeg pirotskog Deda Mraza

Danas je na Tijabarskom groblju, na večni počinak ispraćen poslednji pirotski Deda Mraz, deda Stanko, čovek velikog srca koji je generacije Piroćanaca uoči svake Nove godine uveseljavao oblačeći se u odoru Deda Mraza.

Kao i svi veliki ljudi, i deda Stanko je otišao tiho, bez pompe, a omiljeni pirotski Deda Mraz bio je bezmalo pola veka. Pre dve godine, odlučio je da dedamrazovsku odoru “okači o klin”, i ode u zasluženu dedamrazovsku penziju. Deda Stanko je neretko i po tri generacije jedne porodice uveseljavao uoči novogodišnjih praznika. Inače, kako je često pričao za Pirotske vesti, da postane Deda Mraz, odlučio je kada je shvatio da na taj način uveseljava mališane, ulepšava im praznike. To ga je beskrajno ispunjavalo zbog činjenice da je svoje detinjstvo proveo u siromaštvu i nemaštini. Baš zbog toga, hteo je da usreći sve mališane, da svi budu srećni i nasmejani, da imaju srećnije detinjstvo, nego što je on imao.

Na hiljade pirotskih mališana, gradske dece, zahvaljujući Deda Stanku po prvi put je videlo brojne domaće životinje, sa kojima je deda Stanko rado boravio u centru grada. Pogledajte jedan od poslednjih intervjua Pirotskim vestima.

Stanko Jovanović, omiljeni pirotski Deda Mraz, nažalost i poslednji “pravi” Deda Mraz, sahranjen je danas na Tijabarskom groblju. Preminuo je u 76. godini.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker