Lokalna samouprava

Nastavlja se uređenje parka na Kaleu – novog zaštitnog znaka našeg grada

JP Komunalac nastavlja sa uređivanjem najlepšeg parka u gradu – novog zaštitnog znaka našeg grada – parka na Kaleu. Čisti se kanal, koji je već isušen i u toku je detaljno čišćenje, a počela je i izgradnja dečijeg zabavnog parka koji će dati novu dimenziju najposećenijem gradskom parku koji je do pre samo par godina bio pravo ruglo i stecište narkomana, ali je za par godina intenzivnog sređivanja postao pravi zaštitni znak Pirota koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Direktor Komunalca Boban Tolić kazao je Pirotskim vestima da zaposleni u ovom preduzeću godišnje pet do šest puta čiste kanal.

-Najviše posla kada je reč o čišćenju kanala je u proleće, upravo sada, veliki problem nam je bio visok vodostaj Bistrice, koja se ulila u kanal ostavila puno mulja. Čekali smo da vodostaj padne da se voda vrati da bi moglo da se radi. Ovih dana ćemo pustiti vodu kada kanal bude detaljno očišćen-kaže Tolić.

Po njegovim rečima, park na Kaleu uskoro će biti bogatiji za još jedan sadržaj – dečiji park, čija je vrednost 3.8 miliona dinara. 

-Trenutno radimo pripremu podloge i terena da bi na kraju iz bezbednosnih razloga biti postavljena i guma iz “Tigra”, kako bi mališani bili bezbedni. Biće ljuljaški, klackalica, tobogana, laviring, dakle dečiji sadržaji. Mi smo pre neki dan krenuli sa radom i ako ne bude problema trebalo bi do polovine maja da sve bude završeno-kazao je direktor Tolić.

Osim na uređenju parka na Kaleu, zaposleni u Komunalcu angažovani su i na uređenju drugih gradskih parkova, šetališta, sutra će početi obeležavanje horizontalne signalizacije u ulici Nikole Pašića od Tigar tajersa prema centru grada, a ekipe Komunalca svakodnevno od ranih jutarnjih sati, ali i tokom noći, konstantno rade na pranju i čišćenju gradskih ulica.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker