Lokalna samouprava

Najnovije analize ispravnosti vode – voda iz vodovoda u Staničenju potpuno ispravna

Dana 29.12.2022.god. u večernjim časovima, ekipa Zavoda za javno zdravlje Pirot izašla je na teren i uzorkovala vodu:
– iz seoskog vodovoda Staničenje i tom prilikom uzeta su 3 uzorka vode iz mreže seoskog vodovoda na hemijske parametre (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrednost vode).
– iz reke Nišave kod sela Staničenje i kod Bele Palanke na hemijsku ispravnost (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrednost vode).
Rezultati hemijske analize voda iz seoskog vodovoda Staničenje pokazuju da su svi uzeti uzorci hemijski ispravni na ispitivane parametre (amonijak, nitriti, nitrati i pH vrednost vode).
Rezultati hemijske analize reke Nišave kod sela Staničenja pokazuju da je reka Nišava treće klase sa umerenim ekološkim statusom (vrednosti amonijum jona su 0,43mgN/l). Podsećanja radi vrednost amonijum jona kao N u jutarnjim časovima, 29.12. 2022. na ovoj lokaciji bila je 0,25mgN/l (druga klasa).
Rezultati hemijske analize reke Nišave kod Bele Palanke pokazuju da je reka Nišava druge klase sa dobrim ekološkim statusom (vrednosti amonijum jona su 0,12mgN/l). Podsećanja radi vrednost amonijum jona kao N u jutarnjim časovima, 29.12. 2022. na ovoj lokaciji bila je 0,10mgN/l (prva klasa).

Pirot, 29.12.2022.god.

Načelnik Centra VD Direktora ZZJZ Pirot
za higijenu i humanu ekologiju dr Elizabeta Aleksić
dr Tatjana Vidanović
specijalista higijene

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker