Lokalna samouprava

Najmoderniji LED semafori na centralnoj gradskoj raskrsnici. Biće moguća kontrola i preko interneta

Grad izvodi radove na rekonstrukciji svetlosne signalizacije na centralnoj gradskoj raskrsnici, a finansijer radova je kompanija Tigar tyres, koja se po ko zna koji put pokazala kao kompanija sa izuzetno razvijenom svešću o društvenoj odgovornosti. Radi se o potpunoj rekonstrukciji koja podrazumeva zamenu svih elemenata raskrsnice, kako nadzemnih tako i podzemnih instalacija, kao i centralne upravljačke jedinice. Umesto semafora koji su iz doba EI Niš, postavljaju se najnoviji LED semafori koje karakteriše mnogo bolja vidljivost i energetska efikasnost.

Kako je Pirotskim vestima kazao Slobodan Rančić, stručni saradnik za saobraćaj u Gradskoj upravi Pirot, cela raskrsnica će sada trošiti kao jedan stub u postojećem stanju.

-Takođe menjaju se svi kablovi i kablovske instalacije. Umesto dotrajalog centralnog upravljača, ugrađuje se najsavremenija jedinica čiji se rad može kontrolisati i preko interneta. Na tri prilaza raskrsnici biće postavljena i putokazna signalizacija, sa odredištima regionalnog značaja. Na proleće očekujemo postavljanje lokane turističke signalizacije na osnovu projekta TO Pirot. Radove na rekonstrukciji svetlosne signalizacije izvodi preduzeće Selma iz Subotice, a nadzor je JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot-kazao je Rančić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker