Lokalna samouprava

Na 11 divljih deponija više od 8.000 metara kubnih otpada. Čišćenje svih deponija gotovo za mesec dana, najavio direktor Komunalca Boban Tolić

Gradska uprava Pirot, JP Komunalac i JKP Regionalna deponija Pirot pokrenuli su akciju čišćenje divljih deponija na kojima nesavesni građani izvoze građevinski otpad, šut i drugi otpadni materijal. Kako je Pirotskim vestima kazao direktor Komunalca Boban Tolić, ukupno je identifikovano 11 velikih divljih deponija na kojima je skladišteno preko 8.000 metara kubnih otpada. Zaposleni u Komunalcu uveliko rade na čišćenju koje bi trebalo da bude završeno za mesec dana, istakao je Tolić u izjavi Pirotskim vestima.

Spisak divljih deponija koje će biti sanirane:

-Poljska Ržana – procenjena količina otpada – 3000 metara kubnih,

-Krupac – 150 metara kubnih,

-Izvor  – 3.000 metara kubnih,

-Veliko Selo – Trnjana – 250 metara kubnih smeća,

-Mali Jovanovac – 150 metara kubnih,

-Kej, iza preduzeća Niskogradnja – 250 metara kubnih,

-4 lokacije pored Kompenzacionog bazena i Nišave – 550 metara kubnih,

-Gnjilan (Sarlah), Gnjilan (selo) – 220 kubnih metara,

-IV kilometar, Gradašnica – 180 kubnih metara,

-Romsko naselje (Prisjanski put) – 90 metara kubnih,

-Kavak (srednji put) – 150 metara kubnih.

-Mi smo krenuli sa čišćenjem, trebaće nam tridesetak radnih dana. Ukupno je, po proceni komisije koja je obilazila ove lokacije, preko 8.000 metara kubnih smeća. Važno je da kažemo da to nije normalna pojava i normalno ponašanje, iako mi se čini da su ljudi shvatili da je potpuno normalno da se otpad odloži bilo gde i da iza toga se podrazumeva da Komunalac čisti. To je kažnjivo, a mi ovo radimo zajedno sa lokalnom samoupravom, da bi te deponije uklonili i sačuvali prirodu-kazao je Tolić Pirotskim vestima prilikom obilaska par lokacija koje su već potpuno ili delimično očišćene.

divlje deponije biće očišćene

Radiće se i na ozelenjavanju u ulicama Lava Tolstoja i Mite Gage

Direktor Tolić kazao je da je JP Komunalac u koordinaciji sa JP za planiranje i izgradnju grada, koje radi na revitalizaciji trotoara u ulicama Mite Gage i Lava Tolstoja, kod Rode, i da će zaposleni u Komunalcu, po završetku građevinskih radova, nastaviti da rade na ozelenjavanju ovih površina.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker