Ljudi velikog srca

Muzičari, glumci, advokati, profesori, novinari na istom – humanitarnom cilju

U Klubu Doma kulture u Pirotu sinoć je održano humanitarno pesničko-muzičko veče na kome su svoje humano lice pokazali  brojni pirotski muzičari, ali i glumci. Svoje muzičke afinitete prezentovali su  i advokati. Sav prihod od ove manifestacije namenjen je lečenju našeg sugrađanina Igora Nikolića, koji boluje od najtežeg oblika multiple skleroze.

 

U muzičkog delu nastupili su brojni muzičari – Saša Krstić Car, Miki Vlatković, advokat-gitarista Bojan Jonović, pevao je Miki Božić – Blondi i Vladimir Stojanović, diplomirani pravnik i poznati pop pevač.

Za kazivanje stihova bili su zaduženi glumci pirotskog teatra Aleksandar Radulović, Saška Stojanović, Aleksandar Aleksić i Zoran Živković.

Nastupili su i Ana Stojković i Anđelka Ristić. Veče su vodili novinari Regionalne TV Pirot Ana Filipović Gogić i Marija Kostić. Učestvovala je i profesorka književnosti Jasnima Manić.

Zoran Živković

Po rečima Vladimira Stojanovića, jednog od inicijatora akcije, ulaz na ovo jedinstveno muzičko pesničko humanitarno veče se nije naplaćivala, ali je  postavljena kutija za dobrovoljne priloge.

Igor Nikolić

-Zadovoljan sam odzivom, pokazalo se da Pirot ima publiku i za poeziju, ali je najbitnije u celoj priči makar malo pomoći našem sugrađaninu koji boluje od veoma teške bolesti. Svaka čast svima koji su učestvovali, i glumcima, muzičarima, novinarima, zaista smo svi zajedno dali jednu lekciju iz humanosti. Prikupljeno je ukupno 20.260 dinara-kazao je Pirotskim vestima Stojanović.

 

fotografije Aleksandar Ćirić 
 
 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker