Sport

Mladi Piroćanac Veljko Nikolić veoma uspešan u parkuru i friraningu. Predstavlja Pirot i Srbiju na internacionalnim takmičenjima

Mladi dvadesetdvogodišnji naš sugrađanin Veljko Nikolić, sedam godina uspešno se bavi jednim od najmlađih sportova – parkurom i friraningom. Reč je o sportu koji je pravi hit širom sveta, ali uz koga obavezno ide i naznaka da se ne sme shvatiti neozbiljno, niti pak olako, jer ovaj sport može biti i opasan ukoliko se ne shvati maksimalno ozbiljno, odnosno da iza svakog pokreta stoje meseci, pa i godine vežbanja. Parkur, iako na prvi pogled možda tako ne deluje, zahteva izuzetne fizičke sposobnosti i konstantne treninge i vežbe. Veljko za Pirotske vesti kaže da je parkur sport koji daje maksimalnu slobodu pokreta i kretanja, što je i tajna njegove enormne popularnosti, posebno u metropolama. 

portret
Veljko Nikolić, lična arhiva

-Sedam godina se bavim parkurom. Od malena sam voleo da skačem pa je to verovatno razlog zbog čega sam, čim sam video prve klipove na internetu, odlučio da se ozbiljno bavim ovim sportom. Ovaj sport je izuzetno zahtevan, najmanje godinu dana treba da se nauči svaki pokret i skok. Na početku, koristio sam strunjače kao podloge, kako sam napredovao vremenom, koristio sam i pesak, a na kraju i tvrđe podloge, tačnije beton-objašnjava za Pirotske vesti Veljko.

Veljko je prošle godine učestvovao na međunarodnom takmičenju u Bugarskoj, a ove godine planira učešće na nekoliko internacionalnih takmičenja koja okupljaju na stotine vrhunskih članova parkur zajednice iz cele Evrope.

-Ove godine planiram da idem na više međunarodnih takmičenja, u Bugarskoj, Grčkoj, verovatno i u Italiji na svetskom takmičenju. Parkurom može svako da se bavi bez obzira na godine, najbitnija je volja. Najčešće treniram na stazi kod Gimnazije, kao i na skejt parku kod Zatvorenog bazena-kaže Veljko.

pkfr_crew

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

First video with my new phone! ??? I feel power now and doublefull is better ?? [email protected]_trickovic99 #newphone #honor20 #freerunning #freedom #flow #tricks #flippinguniverse #flips #gym #twists #pirot #serbia

Објава коју дели Veljko Nikolic (@veljko_pkfr) дана

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker