Sport

Mlade nade pirotske košarke srebrne na turniru u Kragujevcu

Na novogodišnjem profesionalnom turniru u basketu “tri na tri” koji je održan u Kragujevcu, mlade nade pirotske košarke, ekipa u sastavu Dimitrije Djordjević, Uglješa Radulović, Bogdan Djordjević i Dušan Manojlović igrala je izvanredno i ovojila srebrnu medalju i drugo mesto, izgubivši u finalu od ekipe Steel inženjeringa 21:19. Pirotskoj ekipi, koju čine izuzetno talentovani juniori za dlaku je izmalko i zlato, ipak ekipa Steel inženjeringa je uspela da trijumfuje. Interesatno je da je u takmičenju u u grupi ekipa iz Pirota savladala ekipu Steel inženjering ubedljivo 21:12.

Ekipa Pirota je ceo turnir igrala odlično, a mlade nade KK Pirota još jednom su pokazale da košarka u Pirotu ima budućnost. Neki od njih već sada igraju za prvi tim poput Dimitrija Đorđevića koji već sada ima ogroman potencijal.

 

Projekat „3X3 Still Ballin’ New Year’s Madness“ je naziv za nov i jedinstven novogodišnji profesionalni basket turnir najvećeg fomamata do sada u 3×3 takmičenju Srbije, koji će se u petak 29. decembra od 10.00 časova održati na „Šumadija sajmu“ u Kragujevcu. Ekipe će se takmičiti na čak pet specijalizovanih basket terena u osam kategorija, u kojima će se okupiti preko 400 učesnika iz cele Srbije.

Opšte je poznato da je 3×3 basket sada Olimpijska disciplina i da je proglašen za prvu kategoriju sportova u programu OI Tokio 2020, da je naša 3×3 federacija prva na svetskoj rang listi, a naša reprezentacije najbolja na svetu što je potvrđeno i osvajanjem tri svetske titule.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker