Kultura

Miško Ćirić: Spremamo se za Sajam knjige i grafike, makar na otvorenom prostoru

Dom kulture u Pirotu nastoji da iznađe način da svoje planove i programe realizuje u onoj meri koliko to dozvoljava aktuelna epidemiološka situacija. Jedan od važnijih događaja, koji ljubitelji pisane reči s nestrpljenjem očekuju, jeste Sajam knjige i grafike. Od organizacije Sajma se ne odustaje kaže, direktor Doma kulture u Pirotu, Miško Ćirić, ali epidemijsko stanje uslovljava kako i gde Sajam održati. 

“Promocija  zbirke priče “Pre vremena čuda” posvećena Borislavu Pekiću, koja će se održati ovog petka u Domu kulture, može se smatrati početkom ovogodišnjeg Sajma knjige i grafike. Odmah sutradan, u subotu, s obzirom da je završen Konkurs za kratku priču, predstavićemo Zbornik za kratku priču i podeliti nagrade autorima najboljih priča. Takođe, dvanaest priča koje su po oceni članova žirija bile bolje ući će u Zbornik. To je, dakle, praktično deo ovogodišnjeg Sajma knjiga”- kaže Ćirić.

Direktor Ćirić kaže da će Dom kulture uputiti zvaničan dopis Zavodu za javno zdravlje kojim će se tražiti dozvola za održavanje Sajma u zatvorenom prostoru.

“Ukoliko ne dobijemo dozvolu nadležnih instanci tražićemo da Sajam, krajem marta, ili početkom aprila, održimo na Belom trgu ispred Doma kulture, kao što smo to uradili u novembru prošle godine. U tom slučaju bismo u dva navrata po desetak dana imali po osam do deset izlagača. Tako bismo završili ovogodišnji Sajam sa nadom da naredne godine to bude kao i ranije. Bilo kako, nadam se da će naši sugrađani biti zadovoljni, bar izborom ponuđenih knjiga”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker