Politika

Ministarstvo odobrilo 13.7 miliona dinara za adaptaciju vrtića Prvomajski cvet

Na današnjoj konferenciji za štampu GO SPS u Pirotu, lider ove partije u Pirotu i zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kazao je novinarima da je juče, u ime Grada, u Beogradu potpisao ugovor na osnovu koga je Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku odobrilo 13.7 miliona dinara za adaptaciju vrtića Prvomajski cvet. 

-Ako to uradimo ove godine i uz to, ako dobijemo saglasnost za prijem određenog broja vaspitača i medicinskih sestara koje nedostaju, mislim da od septembra nećemo imati liste čekanja što se tiče dece koja borave u vrtiću. Bićemo jedan od retkih gradova u Srbiji koji će imati tu privilegiju. Ja sam zahvalan i Ministarstvu i ministarki na podršci koju su nam pružili kako bi rešili ovaj problem-kazao je Panajotović.

On je Pirotskim vestima kazao da je već upućen zahtev nadležnima u Beogadu da se odobri zapošljavanje novih vaspitačica i medicinskih sestara u Predškolskoj ustanovi s obzirom na problem manjka zaposlenih a zbog zabrane zapošljavanja. 

-Ja očekujem da do kraja godine Zakon o zabrani zapošljavanja bude ukinut. Time bi se stvorili uslovi da gradovi koji imaju manjak zaposlenih, a Pirot ima ogroman manjak zaposlenih, samo u opštini nam fale 36 radnika. Jedan radnik radi po tri referata. O tome smo razgovarali i sa ministrom Ružićem prilikom njegovog boravka u Pirotu nedavno i dobili smo uveravanja da ćemo biti sagledani s obzirom na veliku efikasnost u radu Gradske uprave u Pirotu-kazao je Panajotović.

 

Stav SPS oko izgradnje MHE: Protiv izgradnje derivacionih MHE u zaštićenom području

-Digla se velika buka oko izgradnje MHE na Staroj planini. Stav Socijalističke partije Srbije je da smo mi protiv izgradnje MHE, naročito derivacionih, u zaštićenom području i to je jasno kao dan. Ipak, mi moramo da poštujemo zakon. Ja sam zamenik gradonačelnika Grada Pirot i moram da poštujem zakon. Mi dozvole ne izdajemo ovde u Pirotu, izdaje ih Republika, tako da jednostavno, više instance su u pitanju-kazao je Panajotović.

On je saopštio i da je za novog v.d. predsednika omladine SPS-a u Pirotu izabran diplomirani pravnik, Nikola Ignjatović.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker