Lokalna samouprava

Ministarstvo odbacilo žalbe opozicije

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obavestilo je Skupštinu opštine Pirot da je odbačen kao neosnovan zahtev Odborničke grupe Srpske napredne stranke u lokalnom parlamentu u Pirotu da se poslednja sednica SO Pirot zbog navodnih nepravilnosti proglasi nevažećom.

sednica-23-09-15-11-47

U aktu potpisanom od strane državnog sekretara u ovom ministarstvu Ivan Bošnjak navodi se da je sednica SO Pirot održana u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, Statutom opštine Pirot i Poslovnikom Skupštine opštine Pirot.

milan popovic

Kako se navodi u današnjem saopštenju SO Pirot, tačnije predsednika SO Pirot Milana Popovića, sednici je prisustvovao potreban broj odbornika za rad i pravovaljano odlučivanje a svi akti doneti na toj sednici su samim tim u skladu sa zakonom i opštim aktima SO Pirot.

-Napred navedeno samo potvrđuje da je nastup i ponašanje odborničke grupe SNS-a u lokalnom parlamentu na sednici od 23. septembra ove godine, najblaže rečeno bilo neprimereno, te da njihova težnja i namera za opstrukcijom rada Skupštine opštine Pirot nije naišla na razumevanje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, što se njihovim odgovorom i potvrđuje-stoji u saopštenju predsednika Popovića.

Pogledajte i Akt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u integralnoj formi.

Akt Ministarstva drzavne uprave i lokalne samouprave

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker