Lokalna samouprava

Ministarstvo daje Gradu Pirotu više od četiri miliona dinara za pošumljavanje. Ugovor potpisali Vasić i Trivan danas u Beogradu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan danas je potpisao ugovore sa predstavnicima 12 opština i gradova širom Srbije o dodeli novca za pošumljavanje, iz Zelenog fonda. U ime grada Pirota ugovor na preko četiri miliona dinara potpisao je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. Ministar Trivan je kazao da više od 30 godina u nekim mestima u Srbiji gotovo da nije ni jedno drvo zasađeno. Ministar je pozvao sve lokalne samouprave da se pripreme za proleće, kada će ponovo biti raspisan konkurs za pošumljavanje. 

-Kada mi neko kaže da trideset i više godina u nekom mestu nije ni jedno drvo zasađeno, meni je to neshvatljivo. Ne mogu da razumem da se u bilo kojoj sredini 30 godina ne posadi ni jedno drvo. Ovo je dokaz da to može i mora da se promeni. Nije tačno ni da nema para za tako nešto. Nažalost, zbog kratkoće vremena i drugih razloga naše kolege iz lokalnih samouprava nisu u dovoljnom broju konkurisale pa je ovo prilika da uz pomoć medija pozovemo sve lokalne samouprave u Srbiji i sve nevladine organizacije koje se bave time da se pripreme za proleće kada ćemo raspisati novi konkurs za pošumljavanje. U tome nemamo nameru da stanemo. Mi smo za ovu godinu za ove namene opredelili 70 miliona dinara, od čega smo uspeli da potrošimo samo 40 miliona dinara upravo zbog nedovoljnog broja i kvaliteta projekata-kazao je ministar Trivan.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker