Gradska hronika

Manje poginulih i povređenih lica u saobraćajnim nezgodama u odnosu na isti period prošle godine

Broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira  od početka godine smanjen je za 23%  u odnosu na isti period prošle godine,  sa 112 na 86. Održan je stabilan javni red i mir i nije bilo težih oblika narušavanja, rekao je načelnik PU Pirot Dejan Tošić. U odnosu na prethodnu godinu i bezbednost saobraćaja je na znatno višem nivou, znatno je manje saobraćajnih neezgoda

Načelnik policije istakao je da je stabilan javni red i mir održan i na javnim okupljanjima iako je broj okupljanja od početka godine bio znatno veći u odnosu na prethodnu godinu.  “Imamo povećanje javnih okupljanja sa 294 na 325. Najveći broj takvih okupljanja su sportski događaji gde se  najčešće mogu očekivati problemi kada je u pitanju javni red i mir” – rekao je Tošić.

Bezbednost saobraćaja  je na znatno višem nivou u odnosu na prethodnu godinu, broj saobraćajnih nezgoda je smanjen za 12,4%  sa 129 na 113. Smanjene su najteže posledice u ovim nezgodama odnosno smanjen je broj povređenih i poginulih lica.  Broj povređenih lica smanjen je sa 114 na 76 dok su dva lica poginula od početka ove godine a u prošle godine 3.

“Smanjen je broj nezgoda u kojima su učestvovala deca do 14 godina  sa 7 na 4, što ukazuje na pozitivne efekte energične edukacije dece u saobraćaju.  Znatno je povećana aktivnost saobraćajnih policajaca i otkriven je veći broj saobraćajnih prekršaja što opet utiče na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda” – istakao je načelnik PU Pirot, Dejan Tošić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker