Gradska hronika

Malom prihvatilištu za pse hitno potrebna pomoć

Malom prihvatilištu za pse, koje se nalazi nedaleko od tvrđave na Kaleu, hitno je potrebna pomoć zbog sve većeg broja pasa koje ovo prihvatilište zbrinjava kako bi ih udomilo i povuklo sa ulice.

Dvomesečni Žile traži novi dom
Dvomesečni Žile traži novi dom

Jedan od nekoliko osoba koja brine o ovim psima, Sonja Matić, kaže za Pirotske vesti da ovo prihvatilište nema pomoć ni od koga a da je situacija posebno alarmantna jer je samo u poslednjih desetak dana u prihvatilište doneto 21 štene.

Čeda
Čeda

-Šesnaestoro štenadi smo nekako uspeli da sklonimo na bezbedno, ali za pet nemamo rešenje. Jedna od volonterki je četiri dana i tri noći provela sa njima u jednoj hladnoj garaži koju su morali da napuste, tako da nam trebaju humani ljudi koji žele da udome četiri ženke i jednog mužjaka, makar i privremeno. Štenci su već progledali, loču iz posudice, imaju formiranu stolicu i napredni su tako da nam treba pomoć da ova, od majke otrgnuta divna bića prežive i budu srećna i voljena. Pomoć nam je potrebna jer mi bijemo svakodnevnu bitku da se što više bolesnih i napštenih pasa skloni sa ulice, pružajući im utočite i ljubav. Ipak, sve to košta, treba platiti veterinare, lekove, hranu za pse koja im se svakodnevno donosi a sve to finansiramo iz sopstvenih sredstava i upravo zbog toga apelujemo na sve humane ljude da nam, ako nikako drukčije, bar usvajanjem jednog od ovih mališana pomognu-kaže Sonja.

1780635_10152256849369749_1187363038_n

tekst Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker