Ljudi velikog srca

Mališanima iz seoskih škola pirotske Dobre vile darivale poklone

Humanitarna organizacija Dobra vila za nas, tačnije njega podružnica u Pirotu koju čine humane Piroćanke, darivaće u narednom periodu mališane iz pirotskih seoskih škola. Danas su pokloni podeljeni mališanima iz OŠ “Sveti Sava” u selu Berilovac. 

-“Novogodišnja čarolija’’ je naziv naše ovogodišnje akcije gde smo akcenat stavili na seoske škole , jer deca sa sela imaju drugačije detinjstvo od naše gradske dece. Deca iz takvih sredina su predivna, jako iskrena, željna druženja i  pažnje, retko imaju posete i retko ili skoro nikad dobijaju poklone. Hteli smo da im ove praznike učinimo lepšim zajedno sa našim prijateljima, pojedincima ali i firmama koje su se uključile a koje se i dalje pridružuju ovoj našoj čaroliji: samostalni sindikat Vodovoda iz Pirota, sindikat Srbija šume-Pirot , prevoznik Di Stone iz Aranđelovca, Ballon Fantasy i naš Zoran Milošević, Banka hrane i Maxi objekat iz Pirota i mnogobrojni pojedinci  kako iz našeg  grada tako i iz čitave Srbije, kojima se najiskrenije zahvaljujemo na pomoći. Danas smo posetili naše drugare iz O.Š. Sveti Sava,  škola u Berilovcu, uživali smo u njihovoj pesmi i priredbi koju su spremili za nas, i taj njihov trud smo nagradili novogodišnjim paketićima i voćem. Kitili smo i jelku koju je poslala jedna mala Jelena iz Beograda, napisala im je jedno pismo i poželela srećnu Novu Godinu i puno upeha u školi-kaže Ivana Kostić, iz ove organizacije. 

-Slike zaista govore više od reči, njihova ozarena lica, njihovi osmesi su  upravo to što nas pokreće i daje nam vetar u leđa za neke nove akcije. Mi ovde nećemo stati, čaroliju dobročinstva ćemo i dalje nastaviti da širimo našim gradom i biće uskoro još novih druženja sa nekom novom decom i nekim novim selima-kaže Kostićeva.

autor fotografija Daniel Kop

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker