Politika

Kostić:Neefikasan rad pravosudnih i policijskih organa u Pirotu

Na današnjoj konferenciji za štampu SNS-a u Pirotu narodni poslanik ove stranke Radmilo Kostić skrenuo je pažnju javnosti na, kako je kazao, neefikasan rad pirotskih pravosudnih organa i policije. Kostić je kao primer naveo činjenicu da još uvek nema sudskog epiloga u vezi slučaja “Tigar” čije bivše rukovodstvo se tereti za brojne malverzacije. Kostić se osvrnuo i na jučerašnju ostavku načelnika Upravnog okruga Pirot dr Aleksandra S. Ćirića i kazao da je reč o časnom i poštenom čoveku koji je svojim primerom ukazao da neke stvari u ovom gradu i Pirotskom okrugu jednostavno ne funkcionišu.

DSC_3389web

-Smatramo da je svoj posao odradio onako kako treba. Kolko god se trudio i na valjan način radio svoj posao on na to nije mogao da utiče i ja bih iskoristio priliku da mu se zahvalim i kao prijatelju i kao načelniku Pirotskog okruga-kazao je Kostić

On se osvrnuo i na peticiju DS-a koja zahteva da se ukine Zakon kojim se predviđa smanjenje plata i penzija i kazao da je upravo ta stranka zaslužna za uništenje privrede naše zemlje.

-Paradoks je u tome što je DS svojom neodgovornom vladavinom u prethodnih 12-13 godina satrla i uništila sve što je moglo da se uništi u našoj zemlji. I sada kada znamo da nemamo i moramo da štedimo, oni potpisuju peticiju za ukidanje takve odluke. Znamo da se nisu bavili niti preduzećima u restrukturiranju, niti društvenim preduzećima. Sada je sve to došlo na naplatu. Ovo je odgovorna vlada, premijer Vučić ima ogromnu podršku naroda i ovom prilikom i mi u Pirotu mu pružamo ogromnu podršku i smatramo da u Pirotu mnoge stvari moramo da menjamo-kazao je Kostić i dodao da se sve veći broj građana interesuje dokle se stiglo sa slučajem “Tigar”.

-Dosta ljudi je procesuirano a evo dve-tri godine nemamo nikakvog sudskog epiloga. Zbog toga bih pitao tužilaštvo u Pirotu, i osnovno i više, dal oni uopšte nešto rade. Dal su oni stvarno nezavisno od ove, al su zavisno od prošle vlasti. Imamo situaciju sa “AHA Murom Prvi maj” gde svi peru ruke, niko nije odgovoran za situaciju. Kada ćemo jednom u Pirotu da budemo ogovorni i da ne krivimo za sve Ministarstvo privrede. Znate da je u toku izrada UPPR-a te fabrike i na poveriocima je da prihvate ili ne prihvate taj plan. Smatramo da će biti usvojen taj UPPR i da će ta fabrika ponovo početi da radi u punom sjaju. Imate izjave radnika posle konferencije Vladana Vasića gde on kaže da lokalna samouprava nema veze sa Prvim majem, a imate i izjave radnika na jednom lokalnom portalu gde kažu radnici da im je Vasić poručio da ako ne prihvate partnera, da ne dolaze ispred opštine. U kampanji su bili zaslužni za privatizaciju “Prvog maja”, a sada nisu zaslužni.  Gde je tu odgovornost-kazao je Kostić koji se osvrnuo i na stanje u pirotskoj policiji.

-Najveći uspeh rada pirotske policije je hapšenje šest žena ginekologa, za nekih 300.000 dinara u periodu od dve godine, a na osnovu nekih tvrdnji da postoji u svesci nešto pisano. Ako je to najveći uspeh policije, ja im stvarno čestitam. Zoran Živković iz “Prvog maja” u restrukturiranju podneo je nekoliko krivičnih prijava protiv odgovornih lica u “AHA Muri”, tužilaštvo ćuti. Dali mi kao građani treba da budemo tužioci ili imamo nezavisne organe koji time treba da se bave. Tražim i od vas medija pomoć da čisto prenesete našu poruku i vapaj našim građanima da mi u našem gradu moramo nešto da menjamo-kazao je Kostić.

Na današnjoj konferenciji koordinator za omladinu SNS Vojislav Milošević najavio je da će u narednih petnaestak dana biti održana tribina sa ciljem suzbijanja i borbe protiv narkomanije koja sve više uzima maha među mladom populacijom. Na tribini se očekuje gostovanje eksperata iz Beograda koji se bave ovom problematikom, najavio je Milošević.

tekst A.Ć.

foto Vladan Ristić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker