Sport

Košarka je ponovo u modi! Ozbiljni planovi Košarkaškog kluba Pirot – mnogo više pažnje biće posvećeno mladim talentima

Košarkaški klub Pirot će ove sezone maksimalnu pažnju posvetiti radu sa mladjim kategorijama. Za ovaj veoma važan posao koji je od dugoročne i strateške važnosti za razvoj pirotske košarke zadužen je Vladimir Jovanović, nekada veoma uspešni košarkaš, jedan od najboljih plejeva u novijoj istoriji pirotske košarke.

Za rad sa mlađim kategorijama biće zaduženi mladi, ali vrlo iskusni treneri, trenutno više od 140 dece je uključeno u neku od mlađih selekcija, a plan rukovodstva kluba je da se kroz popularizaciju košarke i maksimalno ulaganje u omladinske pogone, broj dece koja trenira košarku u Pirotu što je moguće više poveća i da, zašto da ne, u Pirotu poniknu novi internacionalci, košarkaški reprezentativci, treneri koji će krenuti put legendarnog Karija Pešića i mnogih drugih.

 

-U klubu je prava porodična atmosfera, mnogo toga je urađeno na organizaciji, termini su uređeni, sada smo posle mnogo godina posttakmičarki period iz prošle sezone produžili, da vidimo našu decu na bolji i kvalitetniji način, da im se individualno pristupi kako bi oni mogli još bolje da napreduju i mi smo već napravili plan za narednu sezonu, formirali stručne štabove i trenere. Ove sezone ćemo imati takmičarske ekipe od najmlađih, mlađih pionira od kojih puno očekujemo, pionira, kadetsku ekipu koja je dosta dobro selektirana, juniorska ekipa će nam biti izuzetno kvalitetna. Želimo da juniorsku ekipu još ojačamo sa možda još nekim igračem sa strane. U prošloj godini smo postavili jake temelje, dosta se vodilo računa o vaspitanju dece, u junu i julu mesecu smo imali kampove, tamo se lepo radilo sa trenerima iz drugih radova i reč je o jednom velikom iskustvu-kaže Jovanović.

 

Poziv deci da dođu na treninge i počnu da treniraju košarku

-Pravimo jednu porodičnu priču i pozivam roditelje sve dece 2012. godište i mlađi, da dođu do kraja jula i u avgustu u ponedeljak, sredu ili petak od 19 sati u Pedagoškoj akademiji. Deca će moći mesec dana da se upoznaju sa košarkom, da vide da li im odgovara, neće biti naplaćivana članarine prvog meseca, a nakon toga mogu da nastave da uče tajne košarke i budu možda budući reprezentativci-poručuje Jovanović.

Evo i biografija svih trenera koji rade sa mladim kategorijama u KK Pirotu.

KK Pirot_Karijere trenera MK 2023-2024

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker