Lokalna samouprava

Konstituisan lokalni parlament u Pirotu-Popović predsednik

Danas je konstituisan lokalni parlament u Pirotu. Za predsednika Gradske skupštine na tajnom glasanju izabran je dosadašnji predsednik parlamenta Milan Popović a za sekretara Skupštine imenovan je Saša Jovanović. Za izbor Milana Popovića za predsednika Gradskog parlamenta glasao je 31 odbornik, dok je Statut grada podržalo 34 odbornika. Osim odbornika novoformirane većine, usvajanje Statuta grada, koji će stupiti na snagu dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku grada Niša, podržala je i Pirotska nova snaga. Na narednim sednicama koje će biti održane uskoro, biće izabrano Gradsko veće, gradonačelnik i drugi organi.

image

Popovićev izbor podržalo je svojim glasovima 31 odbornik Koalicije za Pirot, SPS-a i SDS-a i LDP-a dok odbornici SNS-a i Pirotske nove snage nisu glasali.

Odbornici su usvojili i Statug grada Pirota, za šta je glasalo 34 odbornika Gradske skupštine.

sednica

Kako je novinarima kazao predsednik Gradske skupštine Milan Popović, najbitnije je što je Pirot dobio statut grada, zbog čega se ova sednica može oceniti i istorijskom.

-Videćemo šta to znači za Pirot, koji će u budućnosti predstavljati jedan regionalni centar. Nije bilo problema oko formiranja većine, ali kada je u pitanju samo glasanje za Statut, mislim da se tu nisu pokazali svi kako treba. Jedan deo odbornika nije glasao, trebali su da glasaju svi jer su svi pričali o tome. Da li je to neki inat ili šta, videće se u budućnosti-kazao je Popović.

vladan vasic

Kandidat za gradonačelnika Pirota Vladan Vasić kazao je je ovo istorijska sednica jer je usvojen Statut koji prevodi Pirot iz statusa opštine u status grada.

-Ja želim da čestitam svim odbornicima i svim izabranim funkcionerima. Ja očekujem konstruktivnu raspravu kao što su svi najavili, ali prvi znaci kazuju da opozicija ne zna svoje stavove, pozivaju se na jedinstvo a pritom nisu jedinstveni. To je njihov problem. Mi smo ispoštovali volju narodu, preko 50 posto mandata je glasalo za postojeću koaliciju koja je i do sada vodila ovaj grad i nadam se da ćemo uspešno voditi ovaj grad i nadalje-kazao je Vasić.

Dimitrije Vidanović, iz Pirotske nove snage, kazao je da je PNS podržala Statug grada Pirot.

-Mislimo da je bilo preko potrebno doneti i novi poslovnik o radu, međutim, očekujemo da u narednom periodu budemo konsultovani kada je reč o donošenju novog poslovnika jer imamo zaista dosta konstruktivnih predloga-kazao je Vidanović i dodao da će se PNS truditi da bude vrlo konstruktivna.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker