Lokalna samouprava

Konferencija o održivom lokalnom ekonomskom razvoju!

Danas je u skupštinskoj sali Gradske uprave Pirot u organizaciji Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) i TOC Asocijacija za razvoj održivih zajednica, u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Jug, organizovana jednodnevnu konferenciju pod nazivom  „Ključni faktori održivosti lokalnog ekonomskog razvoja”.

Konferencija se održava u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve” koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a sprovodi GIZ u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030”.

Cilj konferencije je okupljanje predstavnika lokalnih samouprava Pirotskog, Topličkog, Nišavskog i Zaječarskog okruga, u cilju informisane razmene mišljenja o ključnim mehanizmima lokalnog ekonomskog razvoja, uz uvažavanje principa i ciljeva Agende 2030. Osim predstavnika pomenutih okruga, konferencija će okupiti predstavnike institucija centralnog nivoa, obrazovnog i privatnog sektora, organizacija civilnog društva i drugih razvojnih institucija sa lokalnog i centralnog nivoa.

Panelisti na konferenciji bili su  Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, Grad Pirot, Gabrijela Grujić, direktorka, Kancelarija za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, Mira Zlatkov, direktorka, ZIP centar Pirot, Marija Ćirić, direktorka, Srednja stručna škola Pirot i Bojan Mančić, tehnički direktor, D company

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker