Reportaža

“Kod Mane” najbolja peglana kobasica

Na današnjem Sajmu pirotske peglane kobasice, po oceni stručnog žirija, najbolju peglanu kobasicu napravila je ekipa “Kod Mane”, odnosno porodica Manić. Drugo mesto dobila je ekipa “Boem”, a treću ekipa “Todor”.

Predsednik žirija, profesor Branislav Zlatković kazao je da je ove godine žiri kontrolisao kvalitet proizvoda koje su proizvođači dostavili na ocenjivanje, a u drugom krugu ocenjivanja uzeti su uzorci sa samih štandova kako bi se potvrdile odluke žirija.

Dejan Manić dobio nagradu za prvo mesto od Zorana Kesića_1

Treću nagradu za kvalitet pirotske peglane kobasice dobio je proizvođač koji se predstavio na štandu pod nazivom “Todor”, drugu nagradu je dobila ekipa “Boem”, a prvu nagradu ekipa “Kod Mane”.

Kako je Pirotskim vestima kazao proizvođač najbolje peglane kobasice Dejan Manić, ova godina je bila veoma teška jer su vremenski uslovi bili izuzetno komplikovani kada je reč o proizvodnji peglane kobasice.

-Baš sam iznenađen. Svoje peglane kobasice sam peglao mesec dana svaki drugi dan. Ljubav prema peglanim kobasicama je ogromna, i deca je jedu jer je to proveren proizvod. Ove godine vremenski uslovi su u početku bili povoljni, ali je magla posle otežala sušenje peglane kobasice pa je morala više da se pegla nego uobičajeno. Zbog magle i vlažnosti vazduha, umesto svakog drugog, morali smo da je peglamo svaki dan-kaže Manić za Pirotske vesti.

Ekipa Boem osvojila drugo mesto

Dobitnik druge nagrade Dalibor Tošić takođe kaže da vremenski uslovi nisu pogodovali peglanoj kobasici.

-S obzirom da mi pravimo i u letnjem periodu peglanu kobasice, koristili smo malo i klima komore kako bi dobili kvalitetan proizvod, i evo, to je i žiri prepoznao. Najbitniji je kvalitet, kontinuitet i kvanitet. Količine su problem jer je potražnja toliko velika da ne možemo da je zadovoljimo, ali se mi trudimo-kaže Dalibor Tošić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker