KulturaOstale vesti

Knjiga Maje Cvetković Sotirov “Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli” u američkim školama!

Knjiga „Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli“, autorke Maje C. S. (Maje Cvetković Sotirov) postala je deo američkih škola zahvaljujući projektu „Introducing Tesla to Schools in America“ koji je nastao u saradnji Frenklinovog Instituta iz Filadelfije (jednog od najstarijih i najvećih centara za nauku u Sjedinjenim Američkim Državama, osnovanog 1824) i Tesla Science Foundation USA. Projektom rukovodi direktorka Fondacije Ašli Redfern.

Takođe, knjiga se našla na spisku literature Tesla klubova (TSF USA i TSF Srbija) koji okupljaju decu iz Amerike i decu srpske dijaspore.

Maja Cvetkovic Sotirov

Knjiga o Tesli, autorke srpske spisateljice Maje C. S. predstavlja štivo (roman za decu, ali je i roman za sve generacije) koje uspešno kombinuje savremene teme, nauku, istoriju, razvija emocije, inegrativnim putem navodi decu na učenje i kritičko razmišljanje. „Čarobni jedrenjak: Priča o Nikoli Tesli“ prikazuje Teslu iz ugla detinjstva kao simbol upornosti i istrajnosti zbog čega je knjiga postala deo literature pomenutog projekta u školama Filadelfije (Pensilvanija) i deo programa Tesla-klubova širom Sjedinjenih Država.   

Knjigu je prevela Jelena Vitezović iz Beograda, a lekturu i korekturu „American-English“ verzije knjige je uradila Kris Prikit iz Vašingtona.

 U trećem izdanju knjige naći će se i poezija o Tesli, triptih pesama za decu naše Maje C. S. „Od korena do lista“. Recenziju pesama napisao je Miroslav Aleksić, pomoćnik direktora Biblioteke Matice srpske, književnoj publici poznat kao višenagrađivani savremeni srpski pesnik, prevođen u zemlji i inostranstvu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker