Lokalna samouprava

Kerber u Pirotu 3. jula otvara sezonu koncerata?

Epidemijska situacija izazvana korona virusom u potpunosti je, od početka prošle godine do sada, onemogućila održavanje različitih kulturnih događaja, a pogotovo koncerata koje, po nepisanom pravilu, posećuje veći broj ljudi. Epidemija postepeno jenjava pa se spravom očekuje relaksacija stanja u smislu skorog početka većih okupljanja i održavanja priredbi i koncerata kojih su se ljudi uželeli. Miloš Colić, zamenik gradonačelnika, kaže bi od 21. juna situacija mogla biti povoljnija za kulturu.

“Taj famozni 21. jun je proglašen kao Dan D za kulturu, odnosno za javne događaje tokom leta u celoj Srbiji. Nagađa se da će od tog datuma biti donete nove mere koje će dodatno relaksirati organizacije raznih javnih događaja i u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Informisan sam da se mnogi gradovi pripremaju, trenutno je, bukvalno, “rasprodaja” bendova i teatara i nadam se da će tokom leta biti moguće organizovati takve događaje. Mi kao grad se pripremamo za takavu vrstu scenarija”- kaže Colić.

kerber pirot koncert

Colić je najavio pozorišnu predstavu za decu “Tri musketara” koja će se održati u petak, i da je cena ulaznice donacija za izgradnju škole u Visočkoj Ržani. Takođe, očekuje se koncert grupe “Kerber” 3. jula u Pirotu u organizaciji Fondacije Refarma.

“To je ono što je izvesno u najavi. Takođe, ono što je izvesno jeste da će grad pokušati da organizuje Pirotsko kulturno leto, od “Amateri svome gradu” do klasičnih nekih formi biće realizovano. Ono što mene najviše zanima jeste da u trenutku kada u Pirotu najviše bude ljudi, kada Piroćanci koji rade u drugim zemljama, koji rade u Beogradu, dođu na godišnji odmor da i oni imaju neku vrstu sadržaja. Planiramo da od sredine jula imamo minimum tri koncerta, da li će to biti klasična muzika, zabana, rokenrol, kao i Folklorni festival u nekoj skromnijoj formi” – izjavio je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker