Lokalna samouprava

Kanjon Jerme i Stara planina – jedan od TOP 5 destinacija u Srbiji za aktivni turizam

Velika grupa novinara beogradskih medija, specijalizovani za turizam, zajedno sa direktorkom Turističke organizacije Srbije Marijom Labović već dva dana nalazi se u pirotskom kraju gde su najpre obišli kanjon reke Jerme i upoznali se sa lepotama Specijalnog rezervata prirode Jerma, a danas obilaze i Staru planinu, Pećinsku crkvu, Rosomačke lonce i druge predele na Staroj planini. Direktorka Labović kazala je novinarima da je oduševljena onim što je videla i da pirotski kraj zaista može da se svrsta u sam vrh turističke ponude Srbije kada je reč o aktivnom turizmu.  Direktor TOP Bratislav Zlatkov kazao je novinarima da je utisak turističkih novinara eminentnih beogradskih redakcija da Pirot sa svojom turističkom ponudom, kada je reč o aktivnom turizmu, može da se svrsta u TOP 5 destinacija.

Ekipi turističkih novinara domaćini u kanjonu Jerme, pored TOP-a,  bili su i  članovi Avanturističke mreže, nevladine organizacije koja organizuje izuzetno posećenu i perspektivnu manifestaciju Jerma outdoor festival koji se ovog leta održava po treći put.

kanjon reke jerme iz vazduha

-Kao sjajnu priliku da probaju sve avanture naveli smo Avanturistički Outdoor festival Jerma. Direktorka TOS-a Marija Labović se oprobala u sportskom penjanju na prirodnoj steni što je naišlo na oduševljenje prisutnih. Domaćin ove posete bila je Turistička organizacija Pirot koja je organizovala bogat program kojim je predstavila potencijale i atraktivnosti ovog područja. Naše udruženje, Avanturistička mreža je sa velikim zadovoljstvom dočekalo grupu u selu Vlasi i zajedno sa upraviteljem SRP, predstavilo SRP “Jerma” i sve mogućnosti za aktivan odmor. Pored razgovora o prirodnim lepotama, planinarenju, sportskom penjanju, divljem pećinarenju, ekološkim radionicama,programima za aktivne porodice, prisutni su imali prilike da dožive i delić avanture. Pripremili smo im radionicu sportskog penjanja, na kojoj je učestvovala i g-dja Marija Labović, direktorka TOS-a. Kao idealnu priliku da posetioci kanjona reke Jerme dožive sve avanture najavili smo 3. Avanturistički Outdoor festival Jerma koji će se održati od 12.. do 16. avgusta 2020. Osveženje i predah nakon radionice penjanja, pripremila je MZ sela Vlasi kao svaki dobar domaćin. U okviru ove ture, posećeni su i manastir Uspenja Presvete Bogorodice u Sukovu i manastir Sv. Jovana Bogoslova – Poganovski manastir, Vlaško i Odorovačko ždrelo, kada su se obilasku priključili i predstavnici STC “Caribrod” i TO Babušnica. Ovaj neistraženi deo Srbije ostavio je jako pozitivne utiske na celu grupu koja će u okviru kampanje preneti javnosti svoj doživljaj i pozvati građane Srbije da izaberu svoju avanturu u kanjonu reke Jerme-kazala je Pirotskim vestima Jelena Đorđević, iz Avanturističke mreže.

 

[Best_Wordpress_Gallery id=”26″ gal_title=”Kanjon reke Jerme, jedan od najpopularnijih destinacija za aktivni turizam”]

foto galerija – Igor Đorđević

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker