Lokalna samouprava

Uživajte u čarima Specijalnog rezervata prirode Jerma – prva ovogodišnja porodična avantura

Udruženje avanturistička mreža iz Pirota, organizator Outdoor fest Jerma, izuzetno posećenog i sve popularnijeg festivala, na Evropski dan parkova – 24. maja organizovaće šetnju kanjonom Jerme, tačnije Specijalnim rezervatom prirode Jerma pod motom “aktivne porodice u prirodi”, izjavila je Pirotskim vestima Jelena Đorđević, iz pomenutog udruženja.
-Ovogodišnju avanturističku sezonu započinjemo promotivnom šetnjom kroz Specijalni rezervat prirode „Jerma“ – 24. maja 2020. simbolično na „Evropski dan parkova“. Dan koji slavi i promoviše zaštićena prirodna područja i ukazuje na njihovo postojanje iskoristićemo da se upoznamo sa jednim malim delom prirodnih i kulturnih lepota SRP “Jerma”- kaže Đorđevićeva i dodaje:
kanjon reke jerme selo vlasi
Kanjon Jerme – foto Igor Đorđević

 

-Poziv je najpre upućen aktivnim porodicama sa decom, ali i svima koji žele da nam se pridruže na laganoj promotivnoj šetnji i u provedu dan u prirodi. Dok šetamo kroz selo Vlasi, obilazimo „Usek“ i vidikovac „Ravni kamik“ sa koga se pruža pogled na selo Vlasi, kanjon i dolinu reke Jerme, učimo i otkrivamo nove stvari o biljnom i životinjskom svetu, značaju aktivnosti u prirodi za zdravlje i ukazujemo na potrebu zaštite životne sredine. Ovo je prvo druženje u avanturističkom serijalu #aktivneporodice kojim želimo da okupimo porodice sa decom na edukativnim i zabavnim druženjima u prirodi. Jer aktivne porodice su zdrave porodice. Polazak na šetnju na ulazu u selo Vlasi, 24. maja 2020 u 10 časova. Dužina staze je do 5 km.  Dolazak učesnika planiran je sopstvenim prevozom, a učešće je besplatno-kaže Đorđevićeva.

 

Uputstva organizatora:

* Ograničen broj učesnika do 50 ljudi. Preporučena udaljenost ljudi 2 m i poželjno korišćenje zaštitnih maski po potrebi.
** Za pešačenje su neophodne: duboke cipele, slojevita garderoba, dugačke pantalone, zaštitna krema za lice, šešir, kačket – zaštita od sunca, ranac, min 1/1,5 l vode, hrana iz ranca, overena zdravstvena knjižica.
PRIJAVE:
Prijave se vrše putem maila: [email protected] sa nazivom maila Evropski dan parkova i tekstom koji sadrzi Ime i prezime prijavljenih osoba i kontakt telefon.
Više informacija o Specijalnom rezervatu prirode “Jerma” potražite na našoj internet prezentaciji www.visitjerma.com

Organizator: Udruženje Avanturistička mreža, selo Sukovo bb,
Kontakt: [email protected] 062 237 687 ili 010 373 148

NAPOMENA:
Učesnici učestvuju na sopstvenu odgovornost.
Organizator zadržava pravo izmene programa zbog nepredvidjenih okolnosti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker