Gradska hronika

Kamperi evakuisani sa Stare planine nakon strahovitog nevremena

Zahvaljujući brzoj intervenciji ekipe Radio kluba Pirot, koja je alarmirala i Štab za vanredne situacije Grada Pirota, osmočlana grupa kampera, među kojima je i četvoro dece, evakuisana je danas popodne sa Stare planine. Pet kilometara uzvodno od Toplog Dola grupa kampera je bila praktično odsečena od civilizacije nakon strahovitog nevremena koje je zadesilo ovaj deo Stare planine preksinoć. Po priči kampera, na lokaciji gde su oni bili stacionirani kiša je neprestano lila 19 sati što je dovelo do pojave klizišta, bujica koje su nosile debla, što je na više mesta teško oštetilo put ka Toplom Dolu. 

Uspešna evakuacija – grupa kampera sa radio amaterima – foto privatna arhiva Ružice Janjić

Po rečima Milana Radovanovića i Bojana Božića, članova Radio kluba Pirot koji su terenskim vozilom sinoć otišli da odnesu potrepštine grupi kampera, oni su se nalazili na oko pet kilometara uzvodno od Toplog Dola.

-Nevreme koje je zadesilo pirotski kraj pre par dana ovde je bilo strahovito, na sve strane odroni kamenja, a bujice su nosile debla, valjale kamenje tako da je situacija na terenu zaista alarmantna. Odmah smo obavestili zamenika graonačelnika Vidojka Panajotovića, po čijem nalogu je mehanizacija odmah izašla na teren i krenula još noćas da sređuje put koji je na više mesta teško oštećen. Zbog izuzetno teških uslova i velike opasnosti da dođe do prevrtanja mehanizacije radovi su na kratko prekinuti zbog mraka i nastavljeni danas. Kamperi su na oko pet kilometara uzvodno od Toplog Dola otišli putničkim vozilima, što je moguće kad su vremenske prilike normalne i put u normalnom stanju, međutim gore ih je zadesilo zaista strahovito nevreme-kažu Radovanović i Božić.

Zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović kazao je da je sinoć lično obišao teren.

-Odmah smo angažovali mehanizaciju kako bismo pomogli ljudima jer je reč zaista o teškom terenu i mestu gde priroda ume da bude izuzetno surova-kazao je Panajotović.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker