Lokalna samouprava

JP Komunalac: Novi drvoredi u gradu. Sadi se preko 3000 sadnica drveća i ukrasnog žbunja

Zaposleni u Komunalcu završavaju radove na novim drvoredima u različitim delovima grada. Po rečima direktora Bobana Tolića, već su završeni drvoredi u ulicama Vuka Pantelića, novoprojektovanom delu Ćirila i Metodija, a u toku su završni radovi i u ulici Milivoja Manića, dok su radovi na novom parku u Bogojavljanskoj ulici završeni, kao i u ulici 7. juli. Vrednost radova je 1.7 miliona dinara i finansiraju se iz sopstvenih sredstava Komunalca.  Ukupno će biti zasađeno oko 2700 sadnica ukrasnog žbunja i oko 400 sadnica drveća.

-U novom delu Ulice Ćirila i Metodija zasađeno je 48 platana, u Ulici Vuka Pantelića već je gotov posao, prelepo izgleda. Ostalo je još sedamdesetak sadnica koja će naši zaposleni sutra i prekosutra završiti na grobljima-kazao je direktor Tolić.

Po njegovim rečima, danas je stiglo i 150 sadnica u okviru projekta koga rade Grad Pirot i Vlada Srbije, to je projekat pošumljavanja, radiće se jedan potez van grada.

-Mi treba da zasadimo oko 400 stabala pored Nišave i kanala Rogoz, od Gazele sa jedne i druge strane do uliva Bistrice. Kanal Rogoz od Rasadnika do AMSS-kazao je direktor Tolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker