Lokalna samouprava

Još jače veze Pirota sa Francuskom

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini danas je posetio Pirot gde je nakon prijema kod gradonačelnika Vasić potpisao sporazum o nastavku saradnje između Grada Pirota, pirotske Gimnazije, kompanije Mišelin, odnosno Tigar tajersa, a celom projektu se priključuju i još dve osnovne škole, “Vuk Karadžić” i “8. septembar”. Ovaj sporazum podrazumeva značajno unapređenje kvaliteta nastave francuskog jezika u pomenutim školama. Nakon prijema u Gradskoj upravi, ambasador Mondolini je sa saradnicima obišao pirotsku Gimnaziju gde mu je prezentovano izuzetno pozitivno iskustvo i odlična dosadašnja saradnja koja se ogleda u postojanju bilingvalnog odeljenja gde se nastava odvija paralelno na srpskom i francuskom jeziku. 

Gradonačelnik Vasić istakao je da je Grad Pirot u proteklom periodu imao izuzetnu saradnju sa ambasadom Francuske, i dodao da veruje da će ta, već odlična saradnja, dolaskom novog ambasadora biti dodatno unapređena.

-Želim da se zahvalim ambasadoru Mondoliniju na poseti, kompaniji “Mišelin”, koja podržava projekat unapređenja nastave francuskog jezika u Pirotu kroz pomoć usavršavanju našeg nastavnog osoblja u Francuskoj. Verujem da će, već odlična saradnja Grada sa Francuskom, dolaskom ambasadora Monderinija, biti dodatno unapređena. Tome u prilog svedoči i ugovor koji smo potpisali kojim se produžava projekat bilingvalnog odeljenja u Gimnaziji, ali i uključuju još dve osnovne škole čime se saradnja dodatno proširava-kazao je gradonačelnik Vasić.

-Ja sam veoma srećan što smo danas potpisali ugovor kojim se saradnja sa Gradom Pirotom produžuje, ali i proširuje, što je od posebnog značaja. Razgovarali smo sa gradonačelniko i o ekonomskoj i privrednoj saradnji koja je takođe na zavidnom nivou. Francuska je spremna da pomogne Gradu Pirotu i ovom regionu u svim razvojnim naporima-kazao je ambasador Monderini nakon razgovora sa gradonačelnikom Vasićem.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker