Gradska hronika

Izuzetno zahtevna sanacija kolovoza i trotoara od semafora prema “Gazeli” – Radovi se odvijaju prema planu

Infrastrukturni radovi u delu grada koji podrazumevaju uređenje kolovoza i trotoara, na deonici od semafora u Ulici Srpskih Vladara prema mostu “Gazela”, odvijaju se planiranom dinamikom zahvaljujući, pored izuzetnog angažovanja izvođača radova, i povoljnim vremenskim uslovima. Prema privremenoj saobraćajnoj signalizaciji saobraćaj se svakodnevno obustavlja u periodu od 7 do 17 časova. Danas, sutra i u subotu (13.14. 15. oktobar) radiće se od Ulice Kale, kod Bistrice, prema budućem kružnom toku, raskrsnica kod parka Kale, odnosno raskrsnica ulica Srpskih vladara i Vojvode Momčila.

Reč je o vrlo obimnim radovima kojima je prethodila zamena dotrajalih vodovodnih cevi. Kao i do sada, radi se po etapama, uklanja se površinski sloj asfalta i deo podloge do 40 santimetara i istog dana nasipa kako bi saobraćaj u poslepodnevnim satima bio u funkciji. Zbog nedovoljne sabijenosti terena na pojedinim mestima ide se i preko 40 santimetara sa iskopima kako bi se nasipanjem krupnijim drobljenim kamenom ojačala podloga. Paraleno se radi i uređenje trotoara, trenutno se postavljaju behaton ploče.

Kako su nam rekli u JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta planirana dinamika radova uslovljena je i vremenskim uslovima. U slučaju nepovoljnog vremena građani će naknadno biti obavešteni o terminima obustave saobraćaja u pomenutim ulicama.

Prema planu izgradnja kružnog toka počeće u ponedeljak, 17. oktobra, i ukoliko vremenske prilike dozvole trebalo bi da bude završen u sredu, 19. oktobra.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker