Kultura

Izuzetno veče u organizaciji Narodne biblioteke: Milan Caci Mihailović, legenda srpskog glumišta govorio o doajenima – Zoranu Radmiloviću, Bati Paskaljeviću, Tašku Načiću…

Večeras se u prepunoj svečanoj sali pirotske Gimnazije, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, pirotskoj publici predstavio legenda srpskog glumišta – Milan Caci Mihailović. Caci Mihailović je predstavio pirotskoj publici, po prvi put, svoju knjigu “Uspomenar 212”, u kome je objavljen ogroman broj anegdota iz života najvećih legendi srpskog glumišta poput Zorana Radmilovića, Bate Paskaljevića, Bate Stojkovića, Mire Trailović, ali i Mihiza, Pekića i mnogih drugih ljudi koji su ostavili neizbrisiv trag na daskama koje život znače i generalno u oblasti kulture.

Mihailović je u kultnom bifeu Ateljea 212, u kome su se okupljali najistaknutiji srpski glumci, sve same glumačke legende, zapisivao na stotine anegdota. Muci Mihailović je fragmente iz života srpskih glumačkih legendi zapisivao na salvetama, džepnim kalendarima, kutijama od šibica, svemu što je stigao i sve to je stavljao na jedno mesto.

-U jednom momentu, posle mnogo godina, shvatio sam pravu vrednost svih tih beleški i odlučio da to na neki način sačuvam-kaže Mihailović.

Direktorka Narodne biblioteke Pirot Bojana Ćirić istakla je da je u proteklom vremenu Narodna biblioteka organizovala veliki broj događaja posvećen deci, a nakon promocije Milana Cacija Mihailovića, već početkom oktobra, NBP se vrlo aktivno uključuje u obeležavanje Dečje nedelje.

-Već 2. oktobra sa mališanima će se družiti dečji pisac Vlasta Cenić, zatim 6. oktobra našu biblioteku posetiće učenici iz Doma u selu Strelac, a takođe, u oktobru, 12. oktobra,  imaćemo promociju našeg izdanja autorke Dušanke Nešić Dušanove, kao i akreditovani seminar o inovacijama u bibliotekarstvu, radionice i mnogo drugih događaja-kazala je direktorka Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker