Kultura

Deca koja čitaju, za 30 posto su uspešnija u životu od ostalih, poručio književnik Uroš Petrović

Povodom početka školske godine, Narodna biblioteka Pirot organizovala je izuzetan događaj koji je okupio ogroman broj školaraca – druženje sa poznatim piscem Urošem Petrovićem.

Direktorka Narodne biblioteke Pirot Bojana Ćirić kazala je da ovakvi događaji imaju veoma pozitivne efekte na decu u smislu načina razmišljanja i promocije čitanja generalno gledano.

-Uroš Petrović je veoma tražen i produktivan pisac, dosta se čita u biblioteci. Ima do sada obavljene 22 knjige a ova interaktivna radionica je zamišljena da se deca kroz pitalice, zagonetke, na jedan veoma zanimljiv način, još više zavole čitanje, ali i da nauče da razmišljaju-kaže Ćirićeva.

Uroš Petrović: Siguran sam da može da se odraste bez bajki, ali nisam siguran u šta

Važnost čitanja bajki je svima potpuno jasna, mogu da nabrojim preko 30 koristi od čitanja bajki ali za to nemamo vremena. Inicijalna kapisla za pisanje bajki bila mi je izjava Alberta Ajnštajna koju sam ja video na internetu, što znači da nisam ni siguran da je on to rekao jer na internetu ima svašta, on je navodno rekao da , ako hoćete da vam dete bude inteligentno, čitajte mu bajke, ako hoćete da bude inteligentnije, čitajte mu još bajki. Ove dve najnovije knjige su bajke – “Prvih sedam” i obe su na vrhu top lista ne samo kod izdavača, nego i šire-kazao je Petrović.

Deca koja čitaju imaju za 30 posto veća postignuča u školovanju, životu…

Deci treba dati da što više čitaju jer se ispostavilo da deca koja čitaju imaju do 30 posto veća postignuća i u školi i u životu. To je tako verovatno zato što su veštiji sa rečima, imaju bogatiji rečnik, čim su veštiji sa rečima onda su hrabriji na rečima i to će im jednog dana mnogo značiti, bez obzira čime su budu bavila-kazao je Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker