Ostale vesti

Izložba pasa svih rasa u Pirotu

Vlasnici i odgajivači pasa iz pirotskog okruga, Srbije, ali i susedne Bugarske, takmičili su se sa svojim ljubimcima na ovogodišnjoj Nacionalnoj izložbi pasa svih rasa u Pirotu. Više od 150 takmičara nadmetalo se za nagrade u 10 kategorija.

DSC00064

Kinološko društvo Pirot, pod  pokroviteljstvom Skupštine grada Pirota, organizovalo je šestu izložbu pasa svih rasa. Na terenima FK „Tanasko Rajić“ prodefilovalo je  oko 200 pasa.

-Kinološko društvo Pirot ugostilo je 153 takmičara u katalogu i negde oko 40 bilo je u kategoriji dopune kataloga, što je ukupno oko 200 pasa, a to je za Pirot impozantnan broj. Možemo reći da smo imali jedan uspešan kinološki dan – rekao je Ivan Đorđević, predsednik Kinološkog društva Pirot.
DSC00044

DSC00071

DSC00077

S obzirom na broj prijavljenih takmičara sudije nisu imale nimalo lak zadatak. Svi izlagači su za svoje pse mogli da dobiju adekvatne kandidature, a za najbolje pripremljeno je oko 80 pehara i medalja. Oragnizatori nisu zaboravili ni najmlađe izlagače i za njih su obezbedili posebne pehare i medalje.

– Kvalitet pasa je korektan, ima dosta odličnih pasa koji se takmiče na međunarodnim izložbama. Sude iskusne sudije. S obzirom na to da sam prošle godine sudio na izložbi u Pirotu mogu reći da je u odnosu na prošlu godinu napravljen pomak nabolje, tako da se nadam da će tako biti i ubuduće – izjavio je Nebojša Nedeljković, delegat Kinološkog saveza Srbije.

DSC00034DSC00039

Odgajivači i vlasnici pasa imaju mnogo posla oko svojih ljubimaca, a svaka nagrada je prizananje za uloženi trud i motivacija za dalji rad, takođe  predstavlja i veliko zadovoljstvo. Letnje temperature dodatno su podrgrevale nestrpljenje takmičara do proglašenja pobednika.

DSC00045DSC00048

Šampion ovogodišnje izložbe je patuljasti šnaucer, vlasnice Elene Gligorijević iz Vlasotinca.

– Imamo odgajivačnicu šnaucera. Ovaj pas uvezen je iz Španije pre godinu dana. Posećujemo izložbe i u Srbiji i u inostranstvu i mnogo smo srećni zbog dodeljenog priznanja – rekla je Elena Gligorijević.

DSC00091

Posetioci su pozitivno ocenili organizaciju ovogodinjeg takmičenja, što je dodatni podstrek za organizatore da se dokažu kao dobri domaćini i na narednoj izložbi.

DSC00081DSC00054

DSC00051

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker