Lokalna samouprava

Ivanov: Na nama je velika odgovornost i obaveza da krajem godine počne probni rad linije za sekundarnu separaciju otpada

Izgradnja platoa pored Hale za sekundarnu separaciju komunalnog otpada na Regionalnoj deponiji Pirot počela je sredinom februara. Reč je o drugoj fazi radova koja podrazumeva izgradnju saobraćajnica i instaliranje celokupne neophodne infrastrukture, poput elektrovodova, odvoda otpadnih voda, kanalizacione mreže. Radovi se odvijaju više nego dobro kaže, Nebojša Ivanov, direktor Regionalne deponije Pirot čime će se blagovremeno obezbediti uslovi za montažu opreme i mašina u narednoj, završnoj fazi. Krajem godine linija za separaciju komunalnog otpada trebalo bi da počne sa probnim radom rekao je , pored ostalog, Ivanov. 

regionalna deponija pirot

“Mogu da konstatujem da smo dinamikom radova zadovoljni. Očekujem da u nerednom periodu od mesec i po do dva radovi budu završeni. Druga faza radova se odnosi na izgradnju saobraćajnica i platoa oko hale, kao i celokupne neophodne infrastrukture. Svi radovi su u toku tako da nemamo nikakvih problema oko realizacije ove investicije. Vrednost radova je oko 60 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost. Deo sredstava je obezbedilo Ministarstvo za zaštitu životne sredine, u iznosu od 24 miliona dinara, a preostali deo je obezbedila Regionalna sanitarna deponija iz ostvarene dobiti u prethodnim godinama.

Paralelno sa ovim poslovima radi se na stavarnju uslova kako bi se efikasno realizovala i treća faza radova, i praktično privela nameni linija za sekundarnu separaciju komunalnog otpada.

“Treća faza podrazumeva nabavku opreme, neophodne mehanizacije, opreme za posebne tokove otpada, naročito opasnog otpada, i opreme za deo hale gde će se instalirati kontejneri za osoblje – toalet, kuhinja, trpezarija i sve ostalo. Vrednost tih radova je 130 miliona dinara sa obračunatim pdv – om. Od tog iznosa 102 miliona obezbedilo je resorno ministarstvo, a preostali deo mi obezbeđujemo, kao naše učešće. U toku je priprema tehničke specifikacije za pripremu tenderske dokumentacije. Naše obećanje i naša velika odgovornost je da krajem decembra ove godine bude puštena u probni rad linija za sekundarnu separaciju”- rekao je Ivanov

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker