Gradska hronika

Iskliznuli vagoni na pruzi Pirot-Dimitrovgrad

Na međunarodnoj pruzi Niš-Sofija u 16 časova iskliznulo je sedam teretnih vagona natovarenih olovnim koncentratom, nema povređenih, ali je saobraćaj u prekidu.

U saopštenju ”Železnica Srbije” je navedeno da je sedam teretnih vagona iskliznulo između železničkih stanica Sukovo i Dimitrovgrad, a da tom prilikom nije bilo stradalih ni povređenih i nema opasnosti ni po životnu sredinu.

Teretna železnička kompozicija u sastavu imala je 17 vagona natovarenih olovnim koncentratom, a sa pruge su iskliznuli od 10. do 16. vagona. Zbog iskliznuća trenutno je u prekidu železnički saobraćaj između Pirota i Dimitrovgrada. Za putnike međunarodnih vozova između Beograda i Sofije ”Železnice Srbije“ obezbedile su autobuski prevoz između Pirota i Dimitrovgrada.

Lokalni putnički vozovi koji saobraćaju između Niša i Dimitrovgrada zbog iskliznuća saobraćaće saobraćaju samo između Niša i Pirota, dok će izostati na relaciji Pirot-Dimitrovgrad.

Stručne službe ”Železnica Srbije” već su na terenu, kako bi pruga što pre bila raščišćena i osposobljena za saobraćaj.

Kako je navedeno, osim sedam iskliznulih teretnih vagona, oštećeno je i oko 150 metara pruge, pa se tokom dana ne može očcekivati uspostavljanje saobraćaja.

Komisija za vanredne događaje srpskih železnica utvrdiće uzroke iskliznuća.

Pogledajte prilog Pi kanala sa mesta dogadjaja. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker